6789Відома медична лабораторія «Ескулаб», послугами якої користуються у Львові та інших містах України, опинилася під загрозою закриття, а працівникам затримують зарплати.

Про це повідомляють співвласники мережі, йдеться у матеріалі NTA.

За їхньою інформацією: компанія уникає оподаткування грошей. При розрахунку за процедури готівкою у лабораторії не видають банківські чеки про оплату. Після здійснення оплати працівниця лабораторії видає лише бланк з даними пацієнта, переконуючи, що він і є чеком про оплату.

Співзасновники запевняють: таку схему з ухиляння від сплати податків впровадили у роботу за керівництва одного з акціонерів компанії — Сергія Дядюшка, який раніше обіймав посаду генерального директора. Співвласники медичної лабораторії заявляють – вони намагаються припинити незаконну діяльність. Однак Сергій Дядюшко перешкоджає їхній роботі.

«Ми зіткнулися з маніпуляціями зі сторони нашого партнера. Фактично допуску в офіс, я думаю ви бачили це було близько 3 тижнів тому, ми не маємо. Обурення також викликає та сума, на яку “Ескулаб” ухиляється під такими діями від сплати податків. Так бути не може», – обурюється співвласник компанії «Ескулаб» Станіслав Луговський.

Окрім того, за словами співвласників, Сергій Дядюшко найняв воєнізовану охорону, аби не допустити їх до компанії.

«Впливу я нажаль позбавлений. Позбавлений охороною кримінальної зовнішності на мою думку. Вони не допускають мене особисто та мого партнера Дениса Мельника на роботу», – запевняє він.

Така ситуація в «Ескулабі» триває вже майже рік. Від внутрішнього конфлікту страждають і працівники, яким не вчасно виплачують зарплату. За словами співвласника компанії Дениса Мельника, лише за один тиждень роботи «Ескулабу» близько 7 мільйонів готівки пройшли повз податкову службу.

«На рахунках зараз закомульовані великі кошти, однак ми вважаємо що через поведінку одного з учасників Сергія Дядюшка компанія не може розраховуватись з своїми працівниками, виплачувати заробітні плати, оскільки дирекція в складі 3 людей, яка є управлінським органом, вона є недієздатна, нелегітимна», – каже Денис Мельник.

Про нефіскалізацію коштів заявляє і комерційний директор Ескулабу Роман Висоцький:

«Дійсно, з 1 квітня по сьогодні “Ескулаб” незафіскалізував більше 10 мільйонів гривень. Пан Дубівка при розрахунку пацієнта за готівку заборонив видавати чеки майже всім пацієнтам. Я зв’язувався з цими працівниками не один раз, на що отримав відповідь, що це не моя компетенція, не моя проблема».

Згаданого у розмові пана Дубівка, співзасновники компанії називають незаконним очільником фінансового відділу. Бо раніше його усунули з посади саме за оборудки з коштами, однак він продовжує керувати компанією та впливати на її працівників начебто під егідою Сергія Дядюшка. Аби налагодити роботу лабораторії «Ескулаб» акціонери хочуть провести загальні збори та призначити нового фінансового директора компанії.

«Директора як такого немає є дирекція, яка складається з трьох осіб, тому щоб підприємство надалі працювало потрібно щоб ці три представники мали повноваження і в праві були на вчинення юридичних дій», – переконує адвокат Богдан Буй.

Обрання нового директора дозволить повернути роботу підприємства в правову площину та зупинити незаконну діяльність, додає адвокат.

Журналісти звернулися до Сергія Дядюшка, аби він прокоментував звинувачення у свій бік, однак на зв’язок він не виходить. Акціонери компанії “Ескулаб” вже подали декілька позовів до суду. Кажуть, хочуть, щоб робота компанії знову стала законною і додають – такі дії окремих представників лабораторії заслуговують на прискіпливу увагу правоохоронних органів.