9545443Сучасні новобудови зводять з урахуванням енергоефективності, тому питання опалення та кондиціювання стає особливо актуальним. Створення комфортного мікроклімату в квартирі протягом року – це не лише про комфорт, але й про здоров'я та працездатність. Проєктування вентиляції в багатоквартирних будинках відіграє дуже важливу роль, тому КН РІЕЛ ставиться до цього питання з максимальною відповідальністю, щоб забезпечити покупців ідеальним сучасним житлом.

Будівельні матеріали

У процесі проєктування нового житла особливу увагу приділяють використанню сучасних будівельних матеріалів із низькою теплопровідністю. Це значно знижує потреби у використанні кондиціонерів та опалювальних приладів, що, відповідно, економить електроенергію. З-поміж найчастіше використовуваних матеріалів варто звернути увагу на такі:

  • Стінові блоки з пористого бетону: газобетон, пінобетон. Такі блоки мають щільність 400-600 кг/м3, що значно нижче, ніж щільність цегли (1200-1800 кг/м3). Це робить їх кращим рішенням для теплоізоляції.
  • Мінеральна вата. Популярний матеріал, що використовується для теплоізоляції перекриття, стін або дахів будинків.
  • Пінопласт. Дешевий і доступний теплоізоляційний матеріал, але його довговічність менша, порівняно з мінеральною ватою.
  • Екструдований пінополістирол. Має високу щільність і міцність, використовується для утеплення цоколів, фундаментів, фасадів.
  • Теплоізоляційні штукатурки. Наносяться на стіни зовні або зсередини, дозволяють зменшити товщину стін.

Важливо правильно вибрати товщину теплоізоляції. Вона залежить від клімату, типу стін та інших факторів. Розрахунок товщини теплоізоляції краще довірити фахівцям.

543422332

Кліматизація квартири – це дуже важливе питання, якому приділяють особливу увагу під час зведення новобудов у Києві та Львові. Так, наприклад, ЖК «Шерлок Холмс» у Львові побудований з урахуванням сучасних технологічних рішень, що робить таке житло більш комфортним для повсякденного проживання й водночас економічним.

Кондиціонування в новобудові

Сучасні новобудови будують таким чином, щоб забезпечити максимальний рівень комфорту й енергоефективності. Саме тому питання кондиціонування є особливо актуальним. Створення комфортного мікроклімату в приміщенні протягом усього року гарантує максимальний рівень зручності для кожного власника житла. Варто виділити такі параметри:

  • Планування. Важливо заздалегідь продумати розміщення трас і зовнішніх блоків кондиціонерів, щоб вони не псували фасад будинку.
  • Енергоефективність. Рекомендується вибирати кондиціонери з високим класом енергоефективності, щоб заощаджувати електроенергію.
  • Шумоізоляція. Важливо звертати увагу на рівень шуму кондиціонера, щоб він не заважав відпочинку.
  • Дизайн. Кондиціонери повинні гармоніювати з інтер'єром квартири.

434232

У новобудовах використовуються сучасні спліт-системи, що складаються з двох функціональних блоків. Також можуть використовуватися централізовані системи кондиціонування, що підходять для забезпечення одразу кількох квартир.

Вентиляція в житловому будинку

Вентиляція в житловому будинку – це одна з найважливіших систем, адже вона забезпечує свіже повітря та виводить відпрацьоване. Правильно спланована вентиляція дасть вам змогу жити в комфортному та здоровому мікрокліматі. Виділяють два типи вентиляції: природну та механічну.

Природна вентиляція використовує різницю температур та тиску повітря. Цей тип не потребує електроенергії, але не завжди може забезпечити достатній повітрообмін.

Для механічної вентиляції використовують спеціальні прилади, що забезпечують можливість переміщувати потоки повітря. Цей різновид більш ефективний, але потребує електроенергії.

Серед основних етапів проєктування вентиляційної системи в житловому будинку варто звернути увагу на такі:

  • Розміщення вентиляційних каналів. Вентиляційні канали в житлових будинках повинні бути прокладені таким чином, щоб не захаращувати житловий простір.
  • Вибір вентиляторів. Вентилятори повинні бути підібрані за потужністю та шумовими характеристиками.
  • Монтаж вентиляційної системи. Монтаж вентиляційної системи повинні здійснювати кваліфіковані фахівці.

Планувати систему вентиляції рекомендується на початкових етапах будівництва. Це допоможе забезпечити найкомфортніші умови експлуатації житла в майбутньому.

Опалення та гаряча вода

Обмірковуючи кліматизацію квартир у новобудовах, варто звернути увагу на опалення та подачу гарячої води. Зазвичай використовують такі основні типи опалення:

  • Централізоване. Тепло подається трубами з котельні. Це найпоширеніший тип опалення, але він не завжди дає можливість регулювати температуру в квартирі.
  • Індивідуальне. В квартирі встановлюється автономний котел, що дає змогу регулювати температуру та час опалення.

Для забезпечення гарячою водою також можуть використовувати централізовані й індивідуальні системи. Більш поширеними є індивідуальні системи, що забезпечують власникам повний контроль над подачею гарячої води.

Разом з утепленням можна зекономити на опаленні й оптимізувати всі витрати. Це гарна можливість для власників нових квартир отримати максимально комфортні умови проживання.

Двері

Дверні системи відіграють важливу роль у кліматизації квартири та збереженні енергії. Вони допоможуть:

  • Зберегти тепло взимку. Якісні двері з хорошим ущільненням – це збереження тепла в квартирі, що зменшить потребу в опаленні.
  • Зберегти прохолоду влітку. Двері з теплоізоляцією – це збереження прохолоди в квартирі, що зменшить потребу в кондиціонуванні.
  • Зменшити шум. Двері з шумоізоляцією – це мінімізація зовнішнього шуму, тож у вашій квартирі буде тихіше.

Двері повинні бути виготовлені з якісних і довговічних матеріалів. Також дуже важливо звернути увагу на теплоізоляційні властивості. Важливу роль відіграє дизайн.

Є різні варіанти кліматизації житла, що сприяють енергоефективності та економічності. Забудовник КН РІЕЛ використовує сучасні технології, щоб зробити кожну будівлю комфортною для її власників.