4738292 4 червня Львівщина разом з усією Україною вшановує пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. З цієї нагоди на площі Ангелів біля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла у Львові відбувся пам’ятний захід – «Голоси дітей», повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Не маємо права сприймати смерті як статистику. За кожною цифрою стоять зламані долі, мрії, які ніколи не збудуться, таланти, які не побачить світ. Кожна загибла людина – це рана на серці нашої держави, яка ніколи не загоїться. Сьогодні на Площі Ангелів у Львові вшанували пам’ять усіх дітей, яких вбила в Україні poсiя. Вірю, що ці діти тепер також Ангели, які зараз допомагають всім Земним та Небесним Силам зберегти наш народ», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

437892

Учасниками акції стали представники влади, духовенства, військовослужбовці та громадськість. Присутні повісили на дерево біля храму дзвіночки, що символізують голоси дітей, які загинули внаслідок воєнних дій росії проти України.

378902

«Війна залишає за собою безліч шрамів. Найнестерпніше – бачити, як війна забирає життя. Комусь назавжди 5 років, комусь – 15, а хтось навіть не встиг промовити своє перше слово. Сьогодні ми згадуємо про всіх невинних жертв російської агресії, усіх дітей, які загинули від рук ворога», – наголосив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

78349932

Згідно з офіційною статистикою, понад 1900 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення росії. За даними ювенальних прокурорів, 551 дитина загинула та понад 1354 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Точна кількість жертв досі залишається невідомою через тривалі бойові дії та тимчасову окупацію українських земель.

Захід організував департамент комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА.

43737832