77889989Завтра, 11 липня, о 19 годині в Брюховичах на ділянці за адресою вулиця Курортна, 12, відбудеться презентація об’єкта.

Тут планують збудувати новий комплекс зі спа-центром, термальнимм басейними, торговим центром та житловими будинками. Ділянка розташована в центральній частині Брюхович, яка оточена лісопарком, а її площа сягає майже 10 га.

367832

377328

Замовники планують розпочати буріння двох свердловин та облаштувати гарячі відкриті басейни. Однак варто зазначити, що досліджували термальні води в Брюховичах ще радянські науковці, які з’ясували, що температура води, яка тече під землею, - понад 40 градусів.

6778

«Вплив води є лікувальним, придатним для застосування в основному для приймання ванн у лікувальних закладах при захворюваннях серцево-судинної системи, нервової, ендокринної системи, опорно-рухового апарату тощо», - йдеться у науково-дослідній роботі 1989 року Одеського науково-дослідного інституту культурології та медичної реабілітації.

6777889

Також у звіті зазначено, що за своїм фізико-хімічним складом вода у Брюховичах відноситься до сульфатно-хлоридних, натрієвих, йодо-бромних вод високої мінералізації.

767788

 

Тобто наявність родовища гарячих мінеральних вод поблизу Львова – це величезний потенціал й можливість розвиватись регіону, як рекреаційно-оздоровчій території, яка приваблюватиме туристів великою кількістю різноманітних процедур на основі термальних джерел.

За Радянського союзу тут пробурили три свердловини на термальні води, однак у 90-х роках їх законсервували.

Територія, на якій розташовані ці свердловини опинилась в приватній власності фізичних осіб й зараз на ділянці планують розмістити двоповерховий торговий центр, фудкорт, широкий спа-центр, а біля термальних басейнів хочуть облаштувати готель зі спа, а також медичний центр. Окрім того, на ділянці планують звести п’ятиповерхові житлові будинки.

77888

7437387

До слова, детальний план території з забудовою та житлом затвердили ще у 2017 році.

3493490

«Забудовник звернувся до Львівської міської ради, де йому порадили берегти природу. Ми поділяємо цю думку. Тоді запропонували найняти соціологічну службу, яка дослідила типологію місцевих мешканців. Результат показав, що їм бракує відчуття міських сервісів, типу торгового центру чи розважального комплексу, школи, парків та медзакладів», – зазначив головний архітектор проєкту Юліан Чаплінський.

778878

За його словами, цільовою аудиторією мали б стати люди, які на пенсії хочуть жити біля теплих басейнів, спа та якісних медичних послуг.

«У нашому випадку збережемо 63% озеленення. Під усім периметром забудови хочуть облаштувати підземний паркінг, який сумарно містить близько тисячі машин», –  додав Юліан Чаплінський.

8738392

3878329

До слова, замовником будівництва є ТзОВ «ТЕРМАЛ ПАРК». Засновником товариства є «Інвестиційний фонд «Магістрат Інвест», власниками якого є Василь Денека і Володимир Феник.

Термальні води у Брюховичах мають природні лікувальні властивості, які можуть використовуватися для профілактики захворювань й лікування людей, а також - для реабілітації. Це місце може стати популярним оздоровчим курортом на Львівщині з лікувально-рекреаційними комплексами.

6778887

789000