7787877Форум громад Прикарпаття «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція» відбувається сьогодні, 31 липня, в Івано-Франківську.

Як повідомляє пресслужба Львівської обласної ради, участі у заході беруть народні депутати України, представники органів державної влади, органів місцевого самоврядування, асоціацій, вітчизняних і міжнародних організацій, а також експерти з Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей.

Організував захід Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за сприяння та підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Долучився до обговорення онлайн в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Головні теми форуму – актуальний стан реформи децентралізації, міжнародне територіальне співробітництво, виклики для органів місцевого самоврядування на Прикарпатті. Зокрема, йдеться про спільне подолання наслідків російських атак на енергосистему регіону, а також потребу врегулювання адміністрування місцевого податку, який повинен максимально залишатися на місцях.

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування регіонального розвитку та містобудування на форумі представлений 11-а депутатами ВРУ. За словами його голови Олени Шуляк, тема відбудови стосується також і західних областей України, попри те, що таких великих руйнувань, як східні, вони не зазнали. Проте саме Прикарпаття прийняло до себе максимально багато внутрішньо переміщених осіб, релокованого бізнесу та надалі щодня приймає евакуаційні потяги з зони бойових дій.

Щодо Львівщини, то спільно з представниками місцевого самоврядування та ОВА, ми однозначно за завершення реформи децентралізації, підтримку і розвиток спроможності наших громад, а отже — продовження реформи адміністрування місцевих податків і зборів», — зазначив Юрій Холод.