83293814 серпня один з Телеграм-каналів опублікував інформацію про те, що працівники СБУ вилучили «чорну бухгалтерію» під час обшуків у КНП «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр».

"Складно розпочинати зміни там, де роками нічого не змінювали. Ще більш складно і боляче, коли тебе намагаються всілякими способами очорнити і прив'язати до справи, яка жодним чином тебе не стосується", - зазначив керівник Львівського обласного онкоцентру Олег Дуда.

Також він додав, що опублікована інформація в Телеграм-каналі - брудний і цинічний наклеп на нього.

"Не дивно, що зробили це незадовго до голосування щодо моєї кандидатури на посаду гендиректора Львівського онкоцентру. Знаю, що зміни – це боляче і дуже некомфортно, але без цього болю вилікувати стару систему неможливо. Мої колеги та пацієнти знають, що я завжди був і залишаюся чесним лікарем, порядним громадянином та людиною", - наголосив лікар.

Зокрема, він підтвердив, що у лікарні таки пройшли обшуки, однак йдеться про кримінальне провадження, відкрите у лютому 2023 року, щодо фінансово-господарської діяльності окремих фармацевтичних підприємств.

"Впевнений, що слідство встановить істину і винних покарають. Зі свого боку запевняю, що докладу всіх зусиль та всіляко сприятиму розслідуванню, аби ті, хто порушив законодавство, якомога швидше відповіли за свої вчинки! Також дякую всім засобам масової інформації за дотримання інформаційної гігієни", - підсумував Олег Дуда.

Джерела "Бомка" повʼязують цю заказуху з особою колишнього керівника закладу Ігорем Ковальчуком і його партнером - бізнесменом Богданом Гагалюком. Обидвоє - депутати від Народного Руху.