8289299Відео зі словами "Вклони голову. На коліна “бл**ть” перед Героєм” почали масово поширювати в соцмережах начебто з прощання з героєм біля Гарнізонного храму у Львові. Невідомий голос у гучномовець звертається до всіх перехожих, аби вони таким чином вшанували захисника.

Про це повідомив директор департаменту Адміністрація міського голови Євген Бойко.

"Так-от, це відео - фейк. У нас у місті ніхто і ніколи не звертався у такій формі до перехожих. Ми ретельно проаналізували це відео і з'ясували, що голос “наклали” на реальний похорон парамедикині Ірини Цибух, який відбувся 3 червня цього року. Ні на цьому похороні, ні на іншому — ніхто ніколи так не звертався до рідних та перехожих. Тому прошу не поширювати дурниць, які публікують невідомі канали", - йдеться у повідомленні.

За словами Бойка, поширення цього відео - це спроба дестабілізувати ситуацію у місті та посіяти сумніви щодо поваги львів'ян до Героїв. Він закликав не піддаватися на провокації та не поширювати відео.

"У Львові ми гідно прощаємось з усіма Героями. Завтра будемо ховати аж шість захисників. Хто ще не був на міській церемонії прощання — раджу прийти, віддати шану і переконатися, як є насправді", - зазначив Бойко.