8339Шановні клієнти! З радістю представляємо вам ювілейний, 20-й випуск нашого дайджесту «Академія РІЕЛ».

У цьому номері ми підготували для вас такі теми:

  • Охорона та безпека у великих ЖК: сучасні підходи та технології для забезпечення спокою і захисту.
  • Інфраструктура великих ЖК: зручності та комфорт на прикладі ЖК Ok’Land.
  • Секрети ефективного планування житла: як максимально використати простір для вашої зручності.

Вже зараз ви можете завантажити новий випуск і отримати корисні поради та рекомендації.

«Академія РІЕЛ» – це онлайн-дайджест, створений для того, щоб ділитися з вами професійними знаннями та досвідом у сфері нерухомості. Ми прагнемо допомогти вам у вирішенні будь-яких питань, пов'язаних із вашим житлом.

Дякуємо, що залишаєтеся з РІЕЛ!

Завантажуйте 20-й номер прямо зараз!

545

Генеральний директор КН РІЕЛ Ростислав Мельник

Вітаю, шановні клієнти!

Перед вами – 20-й номер видання «Академія РІЕЛ».

Літо завершується, а на наших будівельних майданчиках гаряче. За попередній період нам неодноразово вдалося потішити наших інвесторів гарними новинами. Насамперед нагадаємо, що ми зайняли високі позиції у Львові та Києві серед забудовників країни за кількістю зданих квадратних метрів в експлуатацію під час війни. Варто згадати і те, що кілька черг у наших житлових комплексах нещодавно отримали сертифікати готовності до експлуатації – це п’ятий і десятий будинки в ЖК «Шенген», будинки Д-1 і Д-2 у ЖК «Америка» та перша черга ЖК «Брама. Містечко Підзамче».

Ми щиро вдячні за ці результати команді та рухаємося вперед. Все буде Україна!

Тексти попередніх випусків видання завжди доступні на порталі riel.ua в розділі «Блог».

Дякую, що ви з нами!

Із повагою, Генеральний директор КН РІЕЛ Ростислав Мельник.

ВСТУП

Війна змусила переглянути ставлення до питань якості безпеки й охорони житлового простору. І якщо раніше наявність камер спостереження була додатковою опцією, то сьогодні це – базова потреба. Тому в цьому випуску ми розкажемо про сучасні підходи та технології безпеки. А ще поговоримо про зручності для комфортного життя у великих ЖК і поділимося власним досвідом облаштування інфраструктури на прикладі нашого масштабного проєкту Ok’Land у столиці.

34

Житловий комплекс Ok’Land, м. Київ

А для тих, хто починає ремонт, стануть у пригоді поради з планування житлового простору.

Читайте «Академію РІЕЛ» – наше видання допоможе вам бути в курсі останніх тенденцій у сфері нерухомості, дізнатися про нові технології та підходи до створення комфортного та безпечного житлового простору. Не пропустіть найцікавішого!

ОХОРОНА ТА БЕЗПЕКА У ВЕЛИКИХ ЖК: СУЧАСНІ ПІДХОДИ ТА ТЕХНОЛОГІЇ

Розвиток систем автоматизованої безпеки в житлових комплексах вдосконалюється щороку. Системи безпеки ЖК можуть бути різними і вони безпосередньо залежать від складності охоронюваного об’єкта, кількості розташованих на території елементів, наприклад котелень або технічних приміщень, а також загальної площі та потреб мешканців. 

Серед сучасних підходів і технологій охорони виділяють такі:

Система контролю й управління доступом

Ця система дає змогу контролювати вхід і вихід осіб на територію житлового комплексу. Вона зазвичай передбачає контрольно-пропускні пункти (КПП), обладнані турнікетами та шлагбаумами з постійною охороною. Мешканці та гості можуть потрапити на територію тільки за спеціальними перепустками або ключ-картками, а інтеграція з мобільними додатками дає змогу керувати доступом через смартфон, що підвищує зручність і безпеку.

Система охоронного відеоспостереження

54

Відеоспостереження в ЖК «Вілла Погулянка», м. Львів

Ця система забезпечує постійний моніторинг території комплексу за допомогою відеокамер, встановлених у таких стратегічно важливих місцях, як входи, виходи, парковки, дитячі майданчики й інші загальні зони. 

Записи з камер можуть зберігатися протягом певного часу для можливого подальшого аналізу та розслідування інцидентів. Мешканці можуть переглядати зображення з камер у режимі реального часу через свої смартфони, що додає спокою та впевненості.

Система пожежної сигналізації

Цей комплекс забезпечує своєчасне сповіщення про пожежу та швидке реагування за допомогою датчиків диму і тепла, встановлених у всіх приміщеннях і загальних зонах для своєчасного виявлення пожежі. А звукові та світлові сигналізації оперативно сповіщають мешканців про загрозу й акцентують на необхідність евакуації. Паралельно автоматичні системи пожежогасіння, такі як спринклери, активуються в разі виявлення пожежі та допомагають локалізувати займання до приїзду пожежних служб.

Ідентифікація автомобілів за номером

Ця система дає можливість контролювати в’їзд і виїзд автомобілів на територію комплексу: камери розпізнавання номерних знаків, встановлені на в’їздах і виїздах, автоматично ідентифікують транспортні засоби, тож шлагбауми відкриваються тільки для зареєстрованих автомобілів.

Охоронні системи зі спеціальними датчиками

Ці системи підвищують рівень безпеки за рахунок використання новітніх технологій, як-от датчики руху, що встановлюються у загальних зонах і технічних приміщеннях для виявлення несанкціонованого доступу. Датчики розбивання скла реагують на звук і вібрації від розбиття скла та сповіщають охорону про можливий інцидент. У разі виявлення загрози безпеці система автоматично сповіщає охоронців і мешканців.

Інтеграція цих систем забезпечує високий рівень безпеки та комфорту для мешканців великих житлових комплексів. Сучасні технології допомагають не лише ефективно захищати територію, але й створювати сприятливі умови для життя.

СЕКРЕТИ ПЛАНУВАННЯ ЖИТЛОВОГО ПРОСТОРУ

Від правильності планування житлового простору залежить рівень комфорту в квартирі. І якщо деякі деталі здаються неважливими на перший погляд, нехтування ними може серйозно завадити затишку в оселі в майбутньому. Тож коли ви визначитеся з дизайном помешкання й окреслите, який саме результат хотіли б отримати після завершення ремонту, перевірте, чи всі нюанси ви врахували.

908

Візуалізація кухні в ЖК Maxima Residence, м. Київ

ЧЕК-ЛИСТ «Продумане планування» від РІЕЛ:

1. Дотримуйтесь ергономічності, пропорційності та балансу в розставлянні меблів

  • Уникайте гострих кутів і занадто довгих коридорів, що є ознаками поганого планування та незручності в експлуатації помешкання.
  • Розставляйте меблі по кімнаті так, щоб не було ані порожнечі, ані надмірної скупченості.

2. Функціональність маленьких квартирних площ

  • Вбудовані меблі на замовлення вирішують безліч проблем зі зберіганням.
  • Замість однієї габаритної шафи можна спроєктувати вбудовані стелажі для зберігання з відкритими та закритими полицями, висувним столом або іншим наповненням. Так уся площа стіни виконуватиме певну функцію, а простір буде більш вільним.

3. Достатня кількість освітлювальних приладів

  • Особливо важливо для квартир, що розташовані не на сонячній стороні.
  • Освітлення є частиною елементів декору житлового простору.

4. Кухня-вітальня

Дуже часто вітальню об’єднують у єдиний простір із кухнею, що зручно для невеликих і середніх за розміром помешкань.

  • Оптимальна площа для такого рішення – не менше як 15 м2.
  • Зона прийому їжі та зона відпочинку мають бути візуально розмежовані.

5. Правило робочого трикутника на кухні

  • Під час приготування їжі переміщення відбувається між кухонною плитою, холодильником і мийкою.
  • Особливу увагу варто приділити місцю для зберігання посуду та продуктів. Найбільш зручні у використанні висувні ящики.
  • Перевагу слід надавати вбудованій побутовій техніці, що є естетично привабливою та займає міні- мум місця.

6. Облаштування гардеробної

  • Сплануйте місце для зберігання сезонних речей, різних дрібниць тощо.
  • Місце для зберігання верхнього одягу та взуття необхідне біля входу до квартири.

Усі новобудови РІЕЛ мають продумані планування житлової та комерційної площ, розвинену інфраструктуру ззовні та всередині комплексів, а також вигідні умови придбання. Вибирайте найкраще помешкання для потреб вашої родини на нашому маркетплейсі.

ІНФРАСТРУКТУРА ВЕЛИКИХ ЖК: ЗРУЧНОСТІ ДЛЯ КОМФОРТНОГО ЖИТТЯ. НА ПРИКЛАДІ ЖК OK’LAND

Комфорт-клас – універсальне житло базового рівня з гнучкою технологією влаштування монолітного каркаса, що допомагає створити зручне й індивідуальне планування квартир. Важливими атрибутами цього класу є теплі та сучасні фасади, привабливі громадські зони та прибудинкові території з елементами благоустрою. Особливо ці елементи важливі для великих житлових комплексів.

П’ять зручностей, що характеризують ЖК Ok’Land як по-особливому комфортне й універсальне місце для життя:

1. Якісне озеленення

Озеленення території, включно з облаштуванням й озелененням двору, є одним із визначальних критеріїв високого стандарту будівництва. В Ok’Land ми подбали про наявність достатньої кількості зелених зон, розміщених між будинками так, щоб забезпечити затишок для мешканців.

2. Розваги на території

Можливість активно відпочивати в межах території ЖК – важлива перевага. Окрім дитячих і спортивних майданчиків, облаштовані зони для настільного тенісу, йоги та TRX, а також зона для дресирування собак. Встановлені власні сучасні дитячі та спортивні майданчики.

3. Підземний паркінг

Наявність добре облаштованого паркінгу, що може слугувати укриттям – важливий показник статусу будинку. Підземна парковка в ЖК Ok’Land велика, безпечна, з достатньою кількістю в’їздів/виїздів, сучасною системою вентиляції, ліфтом, зарядними пристроями для електромобілів. Розмір одного паркомісця – від 3 до 35 м2, що підходить для всієї родини.

4. Охорона території

Для додаткової безпеки та комфорту організована охорона території та цілодобове відеоспостереження. Це підвищує статус і привабливість житла, зокрема мешканці можуть не хвилюватися за безпеку дітей під час прогулянок.

5. Енергоефективність

Завдяки автономному опаленню – даховій котельні – та якісному утепленню зовнішніх стін помешкання ЖК Ok’Land будуть більш енергоефективними. Це дасть змогу зменшити витрати на комунальні послуги та заощадити кошти з сімейного бюджету.

Усі ці моменти виокремлюють житловий простір Ok’Land серед інших новобудов столиці та роблять його гарним місцем для життя великої родини. Окрім добре облаштованої внутрішньої інфраструктури, комплекс має розвинену зовнішню інфраструктуру з достатньою кількістю закладів освіти, медичних установ, великими супермаркетами та ресторанами. Поруч із вашим домом буде навіть Макдональдс.

У кожному проєкті КН РІЕЛ ми прагнемо втілювати якомога більше переваг, які не збільшують вартість житла, однак створюють додатковий комфорт майбутнім мешканцям.

ВИСНОВКИ

Ми сподіваємося, що після прочитання цього випуску у вас більше ніколи не виникне труднощів із плануванням житлового простору, а наш чек-лист порад допоможе уникнути небажаних промахів під час ремонту. Адже від якості планування залежить комфорт багаторічного проживання в помешканні. 

І те, що на перший погляд здавалося дрібницею, може дуже зашкодити спокійному життю. Головне, пам’ятайте: перш ніж починати будь-які роботи в квартирі – сплануйте їх на папері та відкоригуйте під час втілення.

Ми бажаємо, щоб придбання помешкання було для вас легкою і приємною справою.

Довіряйте РІЕЛ – і насолоджуйтеся власним вибором! Дякуємо, що ви з нами!

Завантажуйте 20-й номер прямо зараз!

Джерело: Корпорація Нерухомості РІЕЛ