Винуватцю ДТП, яка сталася вчора, 18 червня, у центрі Львова загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляють у ГУ НП у Львівській області.

Внаслідок ДТП 50-річна львів’янка від отриманих травм померла на місці події, іншу потерпілу, 42-річну мешканку міста Стебник було госпіталізовано у хірургічне відділення однієї з лікарень у Львові, де медики діагностували у неї «забійні садна обличчя та підборіддя, травматичне відчленування третього і четвертого пальців лівої стопи та  дефект м’яких тканин».

Як попередньо встановили правоохоронці, водій автомобіля «ТойотаЛенд Крузер», 49-річний мешканець Пустомитівського району, не впорався з керуванням та скоїв наїзд на двох жінок-пішоходів, після чого автомобіль перекинувся.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. 

Проводиться досудове розслідування, призначено експертизи.

Як повідомляв Форпост, водієм виявися колишній працівник ДАІ, який після недільної літургії не впорався з керування наїхав на людей та перевернувся.  Після аварії в нього стався серцевий напад. Зараз він перебуває в лікарні.