77788На митному пості запрацював новий «Центр ґендерних компетенцій». Його створили митники спільно з ГО «Центр жіночі перспективи» та міжнародним клубом «Зонта». Такий крок ще більше наближає Україну до демократії та цінностей ЄС.

Начальник Львівської митниці Андрій Кузнік зазначив, що пункт «Краківець» обрали не випадково, адже саме тут обслуговують чи не найбільшу кількість людей. Кожен з них тепер зможе звернутися у новий центр ґендерних компетенцій, аби отримати психологічну та юридичну консультації від фахівців.

263523

Ідею запропонував в.о. керівника митного посту «Краківець» Юрій Татомир:

«Я старався максимально проаналізувати, спочатку специфіку роботи митниці конкретно в пункті пропуску «Краківець» і проблемні питання, які би я хотів би вирішити та зреалізувати.

Я подумав, що було би чудово залучити якусь неурядову організацію, яка спеціалізується на тематиці належності перебування громадян, а вже потім я зачепився за гендерну складову», - розповідає Юрій Татомир.

3837882

Також у центрі читатимуть лекції про ґендерне рівноправ’я та пояснюватимуть законодавчі нюанси у цій проблемі. Окрім цього, представники громадських організацій обіцяють навчити митників виявляти серед подорожуючих тих, хто зазнав утисків та насилля.

377832

Таких людей інспектори будуть скеровувати до приміщення центру ґендерних компетенцій. Кімната допомоги та довіри у митному пункті «Краківець» стала першою в Україні, і в службі сподіваються, що невдовзі з’являться такі центри у більшості пунктів.

377832