0909Форум пивоварів, дистиляторів та виробників напоїв триватиме упродовж двох днів, під час яких відбудуться тематичні лекції та візит на дві обласні пивоварні.

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, це - уже четвертий під час воєнного часу Форум, що має на меті розкрити для учасників потужний потенціал і різноманіття пивного бізнесу.

Захід поділений на кілька лекцій, зміст яких стосуватиметься шляхів вдосконалення технічної бази і технологій виробництва, поліпшенню якості продукції, акцентуючи при цьому увагу на підвищенні культури споживання напоїв і помірному їх споживанні. За допомогою спікерів учасники зможуть проаналізувати можливості розширення продажів на внутрішньому ринку і за кордоном.

9999

Учасниками Форуму стали фахівці пивоварних підприємств і дистилерій, представники компаній – постачальників солоду, хмелю, дріжджів, а також тих, що спеціалізуються на технологіях для пивоваріння та виготовлення напоїв.

09988

«Львівщина є регіоном з багатими традиціями пивоваріння, що формує її унікальний культурний і туристичний образ. Пиво, виготовлене в нашому регіоні, відоме своєю якістю та автентичним смаком. Ми бачимо значний приріст крафтового пивоваріння, яке вже стало невід'ємною частиною економіки та культури регіону. Окремо варто відзначити розвиток виноробства на Львівщині. Наш регіон не є традиційною зоною для вирощування винограду, однак у нас вже функціонує Спілка виноградарів та виноробів, до складу якої входять понад 25 виробників, які вирощують виноград, а окремі уже і здійснюють виробництво вина. Завдяки спільним зусиллям Львівської обласної адміністрації та активним учасникам ринку, за останні два роки ми організували п'ять ярмарків крафтової продукції, які допомогли місцевим виробникам знайти своїх споживачів і презентувати свою продукцію широкій аудиторії. Переконаний, що сьогоднішній форум стане ще однією важливою сторінкою в історії розвитку пивоваріння та виноробства на Львівщині. Тож бажаю всім плідної роботи, нових ідей і успіхів у вашій діяльності», - зазначив у вітальному слові заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

899986

Також у програмі відбувся благодійний аукціон товарів і послуг, зібрані кошти на якому будуть спрямовані на придбання пікапа для підрозділу, в якому служить співзасновник пивоварні DiD Сергій Дзюбан.

88998

Загалом Форум триватиме упродовж двох днів. 27 вересня на учасників чекає візит на дві обласні пивоварні, щоб ознайомитися з технологією місцевого виробництва напоїв.

009990

Довідково:

Закон України від 9 серпня 2023 року № 3303-IX спрощує умови для малих виробництв вина: для малих виробництв вина скасували ліцензію на гуртовий та роздрібний продаж алкогольних напоїв, передбачили створення Реєстру малих виробництв виноробної продукції, спростили щомісячну та щорічну звітність.

Також варто наголосити на важливості державних та регіональних програм підтримки, таких як «єРобота» та «Доступні кредити 5-7-9», які відкривають нові можливості для наших підприємців:

  • «Власна справа» -мікрогранти на відкриття або розвиток власного бізнесу в розмірі від 50 до 250 тис. грн.
  • «Новий рівень» - гранти на створення і розвиток переробних підприємств в розмірі до 8 млн грн.
  • «Свій сад» - гранти на закладку садів та виноградників в розмірі до 10 млн грн.

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9» спрощує доступ мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування. Аграрії можуть отримати кредит у розмірі від 100 тис. грн до 90 млн грн. Кредитування надається на інвестиційні цілі на рівні 5-9% річних.