43434Навчальний курс став важливою платформою для здобуття знань плідної співпраці держслужбовців з ветеранами, їхніми сім’ями та ефективного реагування на їхні потреби.

Під час курсу учасники мали змогу: 

- Поглибити розуміння специфіки взаємодії з ветеранами, зокрема щодо психічного здоров’я та залежностей, які можуть виникати внаслідок бойових дій.

- Усвідомити: чому так стається і що я можу зробити та як допомогти ветерану в потребі?

- Визначити та розуміти залежності як частини психічних розладів, що часто зустрічаються серед ветеранів.

- Пояснити зв’язок між залежностями та участю у військових діях.

Про деталі емоційних аспектів спілкування з людьми, які пройшли війну, поділилися з державними службовцями Андрій Дякович – співзасновник та керівник БФ “Повернись в майбутнє”, викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки, бойовий медик, учасник бойових дій та Олег Фітькало – к.м.н., лікар-нарколог вищої категорії, лікар-психіатр, лікар-психотерапевт, доцент кафедри психіатрії та психотерапії ФПДО ЛНМУ.

“Освітня складова про комунікацію з ветеранами – важлива та потрібна сьогодні кожному члену суспільства. Відгуки про курс “Особливості в комунікації із ветеранами” від працівників Львівської ОДА та РДА Львівщини цьому підтвердження. Дбаймо про одне одного, підвищуємо свою кваліфікацію та наближаємо перемогу разом.”

Варто зазначити, що учасники курсу “Особливості в комунікації із ветеранами” поглибили знання про:

  • психологічні та емоційні аспекти спілкування з людьми, які пройшли війну;
  • діагностику залежностей – аспекти;
  • ефективні соціальні, медичні та психологічні втручання, які допомагають у роботі з ветеранами, які страждають від залежностей.

Мета курсу – створити підтримуюче й комфортне середовище для ветеранів, що сприятиме їхній успішній інтеграції в цивільне життя.