899Голова Львівської обласної асоціації футболу Олександр Шевченко, “по татові” Зісман, отримав посаду в Спілці європейських футбольних асоціацій (УЄФА). Він увійшов до складу комітету з ліцензування клубів.

Про це повідомив журналіст Ігор Бурбас, інформує “Український футбол”.

Нові призначення також отримали легенди українського футболу Андрій Шевченко, Сергій Ребров і Олег Лужний.

“Андрій Шевченко увійшов до одного з комітетів УЄФА. Мені здається, це ще один привід затримуватися в безпечному місці за кордоном. Шевченко отримав посаду заступника комітету юнацького та аматорського футболу УЄФА. Чому про це не повідомляє УАФ? Де відкритість, про яку повідомляв Шевченко у своїй президентській кампанії?” – зазначив журналіст.

Інші керівники УАФ так само працюватимуть в УЄФА. Першим віцепрезидентом організації було обрано Павла Бойчука (юрист Шевченка), а віцепрезидентами – Сергія Реброва та Олександра Шевченка (голова Львівської асоціації футболу).

Нагадаємо, на початку цього року в УАФ стався скандал. Євгенія Сагайдак, яка на той момент працювала фінансовим директором УАФ, звинуватила Олександра Шевченка в тому, що він чинив на неї тиск, використовуючи погрози, лайку, і жбурляв у її бік різноманітні предмети. За словами Сагайдак, 4 квітня Шевченко збирався на власний розсуд розпорядитися грошима, які збірна України отримала за вихід на Евро-2024. А це – 9,25 мільйона євро.

Справа дійшла до нашого омбудсмена. Представник Уповноваженого з рівних прав і свобод, прав національних меншин, політичних та релігійних поглядів Михайло Спасов звернувся з офіційним листом до Президента УАФ Андрія Шевченка, в якому наголосив, що інцидент між Олександром Шевченком та Євгенією Сагайдак може бути розцінений як дискримінаційний за ознакою статі та прояв насильства за ознакою статі.

Згодом за справу взявся і Європейський футбольний Союз (УЕФА). Зокрема було відкрито дисциплінарну справу. Інспектор УЕФА з етики та дисципліни Нір Інбар звернувся до Євгенії Сагайдак з проханням прокоментувати та надати більш детальну інформацію стосовно інциденту для забезпечення ретельного та об’єктивного розслідування.