ZIK

Львівська облрада оголосила повторний конкурс на генерального директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицина катастроф.

Про це 22 грудня у коментарі IA ZIK повідомив начальник управління майном спільної власності Львівської облради Микола Бандра.

«Конкурс оголошено минулої п’ятниці (16 грудня, – ZIK) у такому ж форматі – на посаду генерального директора обласного центру екстреної медичної допомоги та медицина катастроф», – повідомив М.Бандра.

З його слів, на подання заявок передбачено 30 днів.

Оголошення про конкурс розміщено на офіційному сайті облради.

Як повідомлялося, раніше у Львівській облраді завершився конкурс на генерального директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицина катастроф. Жоден із шести претендентів не пройшов.

Зокрема, документи на конкурс, оголошений управлінням майном ЛОР, подавали двоє медиків із Запоріжжя – Володимир Василенко і Сергій Баранник, заступник головного лікаря Городоцької ЦРЛ Анатолій Матківський, лікар Львівської станції швидкої допомоги Ярема Качмар і головний лікар станції Наталія Поважук, заступник директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Середа.

До третього туру конкурсу дійшли два кандидати: Володимир Василенко – медик із Запоріжжя, має досвід роботи у зоні АТО, був начальником медичної частини 55-ї окремої артилерійської бригади та Орест Середа – багаторічний заступник начальника департаменту (раніше – управління) охорони здоров’я ЛОДА.

До складу конкурсної комісії входили: Михайло Гичка, Ігор Комарницький, Микола Бандра, Віктор Кусий, Степан Середа, Андрій Іванців, Дмитро Тигач. Головою відповідної комісії обрали Ірину Микичак.

Як повідомлялося, після довгих перипетій та дискусій наприкінці травня цього року Львівська облрада таки прийняла рішення про реорганізацію служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Передбачалося завершити реформу, розпочату в державі ще у 2013 році. Йдеться про об’єднання служби екстреної допомоги в єдине ціле (на сьогодні на Львівщині є три юридичні структури) та створення єдиної оперативної диспетчерської для керування бригадами «швидкої» у всій області.

У колективі обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф вважають, що реорганізація відбувається з порушеннями. Зокрема, не завершивши об’єднання структур «швидкої», у Львівській облраді оголосили конкурс на посаду гендиректора обласного центру, у той час, коли там досі є діючий керівник – директор Юрій Пацюрко.