Форпост

Сьогодні не відбулося заплановане засідання Апеляційного суду Львівської області, який мав розглянути оскарження працівниками управління карного розшуку ухвали Галицького районного суду Львова щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Як повідомила Форпосту громадська активістка Наталія Шелестак, суддя Михайлюк раптово захворів за годину до засідання.

«Активісти підозрюють, що саме інформація про їх візит до суду стала причиною хвороби слуги закону», - каже Шелестак.

06.12.2016 року за матеріалами УВБ у Львівській області ДВБ НПУ прокуратурою Львівської області розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 365 КК України за фактом спричинення матеріальної шкоди фізичній особі працівником правоохоронного органу, шляхом перевищення службових повноважень та заволодіння його майном і грошовими коштами в сумі 4 тис. доларів США.

В результаті проведених оперативно-розшукових заходів було встановлено, що до факту незаконного привласнення майна громадянина причетні працівники управління карного розшуку. ​08 та 12. 12.2016 року у вказаному кримінальному провадженні прокуратурою Львівської області 3-м працівникам управління карного розшуку було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.28 ч.2, ст.365 ч.2 ККУ. 09. та 12.2016 року Галицьким районним судом м. Львова усім трьом працівникам управління карного розшуку обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою без права внесення застави.

Крім того, в ході проведення оперативно-слідчих дій, було встановлено причетність працівників управління карного розшуку до факту незаконного заволодіння грошовими коштами фізичної особи в сумі 10 000 доларів США, шляхом зловживання службовим становищем.

На сьогоднішній день арештовані працівники управління карного розшуку оскаржують ухвалу Галицького районного суду м. Львова щодо обрання міри запобіжного заходу. Апеляційну скаргу розглядає суддя Апеляційного суду Львівської області Михайлюк В.О.