zamok vysokyyУ Львові ніяк не можуть визначити підрядника, який проводитиме реставраційно-консерваційні роботи Високого замку. Тендер оголосили втретє.

Про це сьогодні, 11 липня, під час брифінгу повідомила начальник управління історичного середовища Лілія Онищенко, передає кореспондент ІА ZIK.

Цього року у бюджеті міста передбачено 36 млн грн на реставрацію пам’яток архітектури, зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Лілія Онищенко уточнила, що найважливіший об’єкт, що відновлять за гроші міста, – це церква св. Миколая на вул. Б. Хмельницького. Там уже ведуть роботи: «Це не буде комплексна реставрація храму, але у межах фінансування всі роботи зроблять до кінця року. Це дах, бані, гідроізоляція, впорядкування подвір’я».

Значні роботи заплановані і у церві св. Трійці на вул. Тершаковців, однак ЛМР ніяк не може визначити підрядника. На оголошений тендер ніхто не зголосився.

«Також ми вже двічі проводили тендер на реставраційно-консерваційні роботи Високого замку, і далі не маємо переможця. Чомусь у нас підрядники бояться братися за такі великі об’єкти, – зазначила Л. Онищенко. – Ми оголошуємо тендери ще раз і ще раз. Процедура полягає у тому, щоб було мінімум два учасники, якщо є один, то тендер не відбувається. Тільки за третім разом, якщо подається один і той самий учасник, ми можемо укладати угоду».

Чиновниця повідомила, що на роботи щодо Високого замку оголошений уже третій тендер.

«Якщо підрядник, який двічі подавався – але один раз він не мав конкурента, а другий раз настільки опустив через конкуренцію ціну, що боявся братись за роботи – ще раз подасться, то ми з ним укладемо угоду», – повідомила Л. Онищенко.

Як раніше повідомлялося, у 2017 році у Львові планують розпочати реконструкцію руїн Високого замку, адже вони зараз перебувають на межі зникнення.