Трускавецька влада виконає вимоги батьків - гроші на ремонт класу таки виділять з бюджету. Про це учора в ефірі програми «Великі перемовини» на Першому Західному каналі повідомив завідувач трускавецького відділу світи Орест Лобик.

Про це у виданні Джерела Трускавця пише журналіст Вікторія Утрин.

Історія про те, як батьки першокласників СЗШ №3 у Трускавці відмовилися робити ремонт класу за власний кошт набула широкого резонансу. Невдалі спроби батьків досягти порозуміння з директором школи Галиною Умновою  й головним освітянином міста, трускавецьким мером Андрієм Кульчинським не змусили їх опустити руки.

Фото вкрай занедбаного класу, який не відповідає санітарним вимогам перебування учнів, були продемонстровані в ефірі програми «Великі перемовини». До  дискусії стосовно ситуації у трускавецькій школі була запрошена керівник Департаменту  освіти та науки ЛОДА Любомира Мандзій, завідувач трускавецького відділу освіти Орест Лобик, представники батьківського комітету класу – Марія Єлащук та Ольга Хейфец. У якості експертів – редактор «Джерел Трускавця» Ольга Куц, та Олена Пономарева, очільниця ГО «Батьківська рада Львівщини».

Розмова вийшла доволі гострою, але конструктивною. Батькам таки вдалося досягти результату – Орест Лобик запевнив присутніх, що він подав запит для виділення коштів з бюджету для капітального ремонту класу. Днями, за словами головного освітянина, проект рішення буде оприлюднений на сайті міськради, його розглядатимуть депутати на сесії, яка відбудеться 20 липня. Батьки сподіваються, що у народних обранців міста не виникне заперечень проти цієї статті видатків з бюджету. Та й йтиметься про доволі скромну з огляду на мільйонні надходження до бюджету суму – 25 тис. гривень.

Ця локальна, проте надзвичайно вагома перемога стала можливою завдяки активній громадянській позиції батьків. А також підтримці медіа, які надали ситуації публічного розголосу. Втім, це лише перші кроки на шляху формування батьківських запитів на нову якість освітнього процесу.