RyanairЛьвівський Туристичний Альянс виступив із офіційною заявою стосовно рішення компанії Ryanair не відкривати рейсів в Україні через конфлікт з аеропортом «Бориспіль».

«Кілька місяців тому, Львівський аеропорт офіційно підписав договір з компанією #Ryanair щодо здійснення перевезень за 7 новими маршрутами.

Львівський туристичний альянс спільно з Львівською міською радою вперше за часи незалежності України запропонували створення "Фонду на підтримку авіаперевезень".

Проте заява, що саме через корупцію компанія Ryanair призупиняє прихід в Україну - сколихнули не лише місто Львів, але й всю Україну.

Ми чітко розуміємо, що питання є не в площині Львова. Але з боку Львівського туристичного альянсу, ми гарантує повну підтримку компанії #Ryanair у Львові.

Також слід зазначити, що відхід компанії Ryanair не лише закриє можливість для десятки тисяч туристів відвідати місто Львів, а також і мешканцям міста подорожувати та пізнавати нове. Для міста Львова – це також й значна кількість робочих місць, частина економіки та і зрештою імідж міста та держави.

Відхід компанії Ryanair з ринку України остаточно поховає будь-яку вільну конкуренцію та вільний ринок в авіагалузі і не лише.

Тому, звертаємось до Прем'єр - міністра та Президента України з вимогою вплинути на ситуацію!!!».

У той же час не всі поділяють наведені вище погляди. Так, радник голови ЛОДА Роман Матис написав у своєму коментарі:

«Дуже прикро, хоча й очікувано, бачити, як міська влада Львова використовує будь яку можливість для продовження політичного протистояння і брудних політичних забавок, видно вивільнилось багато часу зі зняттям з міста зобов'язань за вивезення сміття.

Я все життя думав, що Туристичний Альянс Львова це об'єднання компаній, якими керують розумні і далекоглядні люди, з абсолютно різними політичними поглядами, різними смаками і різними релігійними вподобаннями тощо, які в роботі дистанціюються від містечкової політики та ситуацій, котрі можуть нашкодити галузі і всі свої сили спрямовують на промоцію Львова, як туристичного центру України.

Тому у мене питання, особливо до тих кого я знаю особисто, ви справді підписувались під оцим зверненням від Альянсу, котре глобально ніби відстоює інтерес галузі, але при тому очевидно зроблено в кращих традиціях маніпулятивних заяв і втягує галузь і вас особисто в політичні ігри міського голови Львова?».