ZІK

Сьогодні, 26 грудня, відбувається чергова сесії Львівської міської ради, втім ще до початку засідання коридори мерії заповнили працівники комунальних підприємств міста та перевізники.

Обидві групи мітингарів вимагають у депутатського корпусу грошей. Так, двірники прийшли з вимогою, аби у бюджеті на 2017 рік для працівників комунальної сфери затвердили мінімальну зарплату на рівні 3200 грн, як це передбачено у Державному бюджеті, а також щорічні премії. Натомість представники перевізників вимагають, аби міська рада компенсувала їм витрати за перевезення пільговиків.

Серед них є і мешканці Рясного, Білогорщі та Левандівки, які пікетують міську раду через сміттєву лінію, яку монтують на території промзони «Сільмаш». Місцеві жителі хочуть, аби міський голова відверто розповів, що заплановано звести у цьому місці.

Мітингарі заповнили коридори міської ради і фактично заблокували прохід. Депутатів пропускають лише за посвідченнями, а коли до сесійної зали прибирався мер Андрій Садовий, натовп зірвався вигуками «Ганьба».