ptahozavod1У Буському районі з території підприємства, що займається забоєм птиці, стікають нечистоти у річку Західний Буг. Про це на своїй сторінці у ФБ написав депутат Львівської обласної ради Петро Жукровський.

«У п'ятницю , 14.07.2017 року, мною депутатом Львівської обласної ради Жукровським Петром разом із головою екологічної комісії Буської районої ради Ігором Муралем та сільським головою села Утішків Зеновією Микитюк після неодноразових скарг мешканців прибули на підприємство, яке займається забоєм птиці.

ptahozavod2Але на підприємство нам не вдалося потрапити. Оглянувши візуально територію навколо підприємства ми помітили трубу з якої витікає невідома речовина з різким запахом... та впадає у притоку річки Західний Буг», - написав Петро Жукровський.

Депутат просить вважати свій пост офіційним зверненням у правоохороні органи (поліція,прокуратура) , Державну екологічну інспекцію ,Держпромспоживслужбу з метоювжити невідкладнихзаходів згідно чинного законодавства України по припиненню скиду нечистот,а також перевірити підприємство стосовно наявності дозволів на забій птиці.