Zaxid.Net

Депутати «Самопомочі» у Львівській обласній і міській радах звернулись до голови ЛОДА і керівників обласної поліції, СБУ та прокуратури з вимогою забезпечити дотримання правопорядку та безпеки львів’ян під час пленарних засідань сесії Львівської міської ради. Також депутати просять прокуратуру і СБУ провести розслідування стосовно того, чи дії представників ГО «Розвиток громади» відповідають їх статутній діяльності.

Таке рішення депутати ухвалили після подій, що трапились у Львівській мерії у четвер, 22 грудня. Тоді, нагадаємо, учасники кількох громадських організацій, які назвали себе мешканцями Рясного і Білогорщі, увірвались до сесійної зали і зірвали пленарне засідання. Молодики спортивної зовнішності, серед яких було багато підлітків, вимагали розглянути під час засідання питання щодо заборони встановлення на території колишнього заводу «Львівхімсільмаш» будь-якого обладнання, чия робота пов'язана зі сміттям. Сесійну залу захопили учасники ГО «Розвиток громади», УНСО, спортивного клубу «Легіон» та Цивільного корпусу «Азов».

«У четвер, 22 грудня, під стінами Ратуші зібралися мешканці мікрорайону «Рясне», які хотіли конструктивного діалогу з міською владою. У цей час в міській раді тривало пленарне засідання, депутати планували ухвалити бюджет розвитку Львова, а також закрити питання про заробітну плату двірників, які взимку працюють особливо важко. На жаль, нічого цього зробити не вдалося. Декілька десятків молодиків спортивної статури силою увірвалися до міської ради та заблокували роботу сесії. Ці хлопці, які називали себе активістами громадської організації «Розвиток громади», не дозволили громаді міста вчасно отримати бюджет розвитку, а двірникам зарплати. Тобто своїми діями ГО «Розвиток громади» блокує безпосередній розвиток громади Львова. Разом з тим, ці так звані активісти своєю поведінкою дискредитували інших протестувальників, які хотіли конструктивного діалогу, а не тиску через грубу силу та шантаж представників влади», - йдеться у відкритому листі місцевих депутатів «Самопомочі», опублікованому 26 грудня на сайті партії.

Депутати також звертають увагу на те, що люди, які захопили сесійну залу раніше були помічені у подібних подіях.

«Наголошуємо, що хлопці, які зірвали сесію міськради, уже не вперше були помічені у реалізації схожих силових сценаріїв. Вони часто з’являються там, де для вирішення питань їхнім замовникам потрібна груба фізична сила та систематичне порушення правопорядку», - наголошують депутати.

За їхніми словами, ЛОДА, Нацполіція і СБУ не відреагували на події у Львівській міськраді, незважаючи на звернення депутатів.

«Ми закликаємо вас не повторювати помилок і спрацювати максимально ефективно для того, щоб ніщо перешкоджало розвитку місцевого самоврядування, місто Львів могло розвиватися, а його мешканцям нічого не загрожувало», - йдеться також у зверненні депутатів.