verbuckuyОлександр Волков, підозрюваний в організації викрадення Ігоря Луценка та вбивства Юрія Вербицького у 2014-му році, видав себе тим, що дізнавшись про затримання правоохоронцями своїх спільників, спробував втекти до Росії, але потім все ж повернувся в Україну.

Про це розповів начальник відділу Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Олексій Донський, передає Українська правда з посиланням на Радіо Свобода.

За його словами, саме ці переміщення викликали цікавість слідчих прокуратури.

"Ми вийшли на нього (Волкова – ред.) нещодавно. Не знали про його участь у вчиненні злочину. Докази щодо нього отримали після того, як Департамент спеціальних розслідувань взяв ці кримінальні провадження щодо виконавців та організаторів злочину в травні 2017 року", - розповів він.

"В подальшому з’ясували важливу обставину: 23 квітня 2014 року, коли двох інших підозрюваних у вчиненні цього злочину затримали, наступного ранку, 24 квітня, Волков виїхав на територію Росії. В подальшому він чи то отримав гарантії від наближених до організаторів осіб, чи то дізнався, що в пред’явлених 23 квітня підозрах не фігурує. Пізно ввечері того ж дня він повернувся", - додав Донський.

Він також розповів, що слідчі отримали прямі свідчення і дані про телефонні з’єднання та переміщення Волкова в ніч викрадення.

"Спочатку ми отримали неспростовні непрямі докази, які, як кажуть в криміналістиці, перевищили б навіть прямі. Але ми ще не наважувались повідомляти йому про підозру. Для цього і для подальшого обрання запобіжного заходу в суді треба мати неспростовну систему доказів. Вже після того, як ми отримали прямі показання, які в сукупності корелюються з доказами, які ґрунтуються на телефонному трафіку, переміщеннях, зв’язках з іншими підозрюваними в ту ніч, ми вирішили повідомити про підозру та обрати запобіжний захід", - розповів Донський.

Як відомо, у січні 2014-го у період Євромайдану Ігор Луценко і Юрій Вербицький були викрадені невідомими з території Олександрівської лікарні і вивезені за місто. Після тортур їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер.

29 липня у Волкова провели обшук, за результатом якого прокуратурою було ухвалено рішення його затримати.

Йоговзяли під варту на 60 діб.