abiyuraІнформація про абітурієнтів, яких зарахували до вищих навчальних закладів, з'явиться сьогодні в персональних кабінетах вступників.

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомив директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Учора завершився важливий етап вступної кампанії. ВНЗ видали накази про зарахування на місця державного замовлення вступників, які отримали ці місця за адресним розміщенням держзамовлення", - сказав він.

За словами Шарова, тепер триває процес перезарахування на бюджет осіб, які мають пільги, або тих, хто за пріоритетними спеціальностями у списках черговиків.

"Щоб вступника перезарахували на місце держзамовлення, він повинен прийти у виш, оцінити, чи має він шанс на перезарахування, подати документи й укласти договір. Тому що в цьому випадку саме договір є підставою для зарахування до вищих навчальних закладів. Далі відбуватиметься перезарахування тих, хто в черзі. Для цього складають відповідні реєстри. При цьому є одна категорія вступників, яку гарантовано, якщо опиняється в реєстрі, обов'язково і швидко перезараховують. Це діти загиблих захисників України", - додав він.