smittya vantazhatДепутат Львівської міської ради від партії УКРОП Ігор Телішевський звернувся до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою нарешті надати звіт про використання коштів, призначених для вивозу сміття.

Депутат нагадує міському голові, що цього тижня у департаменті розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА повідомили про зекономлені кошти на вивезення ТПВ з міста Львова. За даними департаменту, за місяць на компенсацію перевізникам ТПВ, які вивозять відходи з міста Львова, було скеровано 12 мільйонів 854 тисячі гривень. Відтак, в ЛОДА стверджують, що завдяки запровадженому контролю та ваговому зважуванню, на вивіз сміття скерували вдвічі менше коштів, аніж керівні органи ЛМР.

«Депутати фракції "Українського об'єднання патріотів - УКРОП" у Львівській міській раді неодноразово вимагали публічного звіту міського голови та оприлюднення аудиту ЛКП «Львівспецкомунтранс» про витрачені кошти на вивезення сміття під час пленарних засідань ЛМР і жодного розу не отримували відповіді, лише додаткові вимоги про виділення мільйонів бюджетних коштів.

Громада міста повинна побачити куди саме пішло понад 200 мільйонів громадських коштів, і чи мова не йде про їх «відмивання»? І головне: хто саме буде відповідати за цю невмотивовану розтрату? Чекаю на відповідь», - написав Ігор Телішевський.