667155Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з працівниками стоматологічних поліклінік, які протестують проти реформування комунальної стоматології. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Громаду міста Львова представляють депутати міської ради, яких ви обрали.  Стовідсоткова кількість депутатів прийняла рішення стосовно реформи стоматології у місті Львові. І це рішення є обов’язковим до виконання міським головою, керівниками департаментів і управлінь», - прокоментував ситуацію Андрій Садовий.

За його словами, на сьогодні є легітимно призначений управлінням головний лікар, і його не допускають до робочого місця. Є комісія, створена керівником управління, яку теж не допускають до перевірки.

«Є самозахоплення майна установи, і це є грубим порушенням чинного законодавства. Тому мною скеровані листи у відповідні правоохоронні органи, тому що це майно належить громаді міста Львова – воно не є приватним майном. І поліція зобов’язана буде реагувати, - зазначив Андрій Садовий. - Ухвала є легітимною. Я говорив з депутатами міської ради, і вони не готові далі виділяти кошти на фінансування стоматології. Фінансування незахищених категорій – так, фінансування всіх, хто цього потребує – так, а фінансування того, чого ви хочете – ні».

«Моя пропозиція стосовно 3-ї поліклініки – дайте можливість почати роботу головному лікареві і дайте можливість управлінню проводити перевірку. На сьогоднішній день є прийнята ухвала, і підстав для її скасування немає. Вона є зупинена за позовом. Тому відкличте свої позови, щоб ми почали впроваджувати ухвали, мали можливість нормально фінансувати галузь, тому що на сьогоднішній день я не маю жодних аргументів для того, щоб депутати підтримали рішення про виділення додаткових коштів. А за недопуск керівника передбачена кримінальне провадження. Не заводьте ситуацію у глухий кут», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, персонал 3-ї, 4-ї та 5-ї стоматологічних поліклінік Львова виступають проти проведення реформи, запропонованої міської радою та вимагають виплатити їм зарплату за останні два місяці. 

Раніше Форпост писав