Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував інформацію, щодо використання коштів на вивезення сміття з міста Львівською обласною державною адміністрацією. Мер подякував за економію і зазначив, що на першій сесії міської ради буде розглянуто питання звіту за використані бюджетні кошти. Також він пояснив, що мерія Львова в основному сміття вивозила в центральну та східну Україну, тому транспортування вартувало дорожче. Зараз же відкриті полігони у Львівській області, відповідно, вартість є меншою.

«Це дуже добре, що ми почали витрачати менше грошей, як компенсацію за вивезення сміття. Великий об’єм сміття ми вивозили в центральну і східну Україну. Сьогодні відкрились полігони в межах Львівської області. Вартість транспортування відходів за 40 км – це одна ціна, а за 400 км – це інша ціна. Літом люди менше споживають. Якщо це буде коштувати менше для бюджету міста Львова – ми будемо втішені. Внаслідок блокади ми достатньо багато коштів використали, зараз ми маємо зобов’язання в місяць перераховувати 25 млн грн області за вивезення сміття. Тому якщо вони зекономили і нам це буде коштувати в два рази менше – велика подяка.

На кожному пленарному засіданні першим питанням ми говоримо про кошти, які ми використовуємо на вивезення відходів. Це публічна інформація. Ця інформація буде подаватись. На першій сесії міської ради будемо публічно розповідати про всі гроші, запросимо представників з області. З великою приємністю, бо область зобов’язана щомісяця звітувати за кожну гривню тих бюджетних коштів, які ми їм перераховуємо, адже це дуже великі кошти.

У нас ухвалою прописано – інформувати громаду міста Львова про всі кошти, які ми витрачаємо. Для мене головне – щоб громада міста Львова була задоволена і мала хороший сервіс», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.