lublinУночі із суботи на неділю громадянина України побили в академічному містечку Любліна. 25-річний Євген навчається заочно в Польщі на факультеті ветеринарної медицини. 

Його зачепили три чоловіки і одна жінка в нетверезому стані. Спочатку вимагали грошей, а коли виявилося, що в студента грошей немає, прозвучало запитання, звідки він. Студент пояснював, що він є поляком, який приїхав з України. Після того Євгена вдарили кулаком в обличчя. Коли він лежав на землі, його вдарили знову. Про це повідомляє Польське радіо

Речниця воєводського коменданта поліції Рената Лящка-Русек підтвердила, що один з нападників уже заарештований на три місяці, йому пред'явлено спробу звинувачення в грабежі. Це 39-річний житель Любліна, який уже відбував покарання за злочини проти життя та здоров’я, кілька років провів у в’язниці. Поліція також встановила дані другого з нападників.

Як повідомила Рената Лящка-Русек, побиття студента з України не було злочином на ґрунті національної ворожнечі.

Нагадаємо, що 13 серпня у тому ж таки Любліні група молодиків почувши українську мову почали ображати громадянок України, про що писали в Форпост. Суперечка перерослав в агресію та побиття дівчат, а одну з українок агресивний чоловік ударив пляшкою по голові. Поліція кваліфікувала інцидент як злочин на національному ґрунті.