0 02 05 8a29631c65aebdfd2bdc69a335c5023e5ccf7cefa977ae4537260af5fbcbd3c3 fullУ львівському дитячому дошкільному навчальному закладі приватного типу, де сьогодні рятівники ліквідовували задимлення через замикання в електрощитовій, не було запасного виходу. Про це у коментарі ТСН повідомив Віталій Туровцев, керівник прес-служби ДСНС у Львівській області. Також невідомо, чи була у закладі протипожежна сигналізація.

Нагадаємо, сьогодні, 3 жовтня, на номер 101 надійшло повідомлення про пожежу в 2-поверховій будівлі на вул. Вербовій, 17. Замикання сталося у електрощитовій на 1-му поверсі будівлі приватного дитячого садка, через що відбулось задимлення.

До прибуття рятувальників вихователі провели евакуацію дітей із задимленого приміщення. Загалом із садка на свіже повітря вивели 40 малюків.

Через щільне задимлення рятувальникам довелось працювати в апаратах захисту органів дихання. За допомогою вогнегасника фахівці ДСНС ліквідували горіння. Окрім цього, рятувальники обстежили приміщення садка, аби переконатися, що всі діти евакуйовані.

Також фахівці ДСНС винесли дітям теплі речі та ковдри, аби вони змогли на вулиці дочекатися своїх батьків.

Постраждалих немає. Причина події встановлюється.

Водночас, як повідомили в управлінні освіти ЛМР, цей заклад не входить в мережу дошкільних навчальних закладів міста Львова і в управлінні освіти не облікується.