aac18d50bd85a0f33b48ff31432763d5 Уночі, 26 жовтня о 23:35  у с. Сілець Сокальського району на шахті “Лісова” ДП “Львіввугілля”, на глибині 830 метрів розвідувального штреку під час укріплення стався обвал породи. Про це повідомляє департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Внаслідок обвалу породи було травмовано 3-х працівників, жителів с. Сілець Сокальського району, яких з травмами різного ступеню важкості було госпіталізовано у Червоноградську міську лікарню.

Як повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, інцидент стався через відсутність належних матеріалів для кріплення.

"Як повідомила мені телефоном голова первинного осередку НПГУ шахти "Лісова" ДП "Львіввугілля" Кафтан Мирослава, яка відвідала постраждалих гірників через обвал у шахті, вони отримали неважкі травми, одному робітнику вибило ключицю, а у другого рвана рана голови (у момент обвалу його засипало, але вдалося швидко відкопати). Хлопцям швидко надали першу допомогу. Зараз вони перебувають у Червоноградській міській лікарні. 

Причина обвалу: відсутність належних матеріалів для кріплення: нема ні арки, ні лісу. Вже на сьогодні шахта "Лісова" виконала річний план та дала прибутку у 150 млн грн, хоча сама не може займатися закупівлями матеріалів та вирішувати витання використання цих коштів , або хоча б їх частини.

Хочу звернути увагу, що під тиском шахтарів та страйків, держава ледь-ледь почала виплачувати заборговані їм зарплати, але міністерство ніяк не вирішує питання забезпечення засобами індивідуального захисту та абсолютно не звертають уваги на техніку безпеки та охорини праці на державних шахтах", - заявив Волинець.