dsc 9935 1 650x410У суботу, 28 жовтня, о 10:00 голова Галицького районного суду Львова Ірина Волоско захищатиме дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук. Захист відбудеться у приміщенні юридичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка, що на вулиці Січових Стрільців 14. Раніше передбачалось, що процедура мала відбутись у п'ятницю, 27 жовтня. Проте, коли на захист прийшли журналісти та громадські активісти, його було перенесено на наступний день.

Згідно із матеріалами розміщеними на сайті університету, темою її наукової роботи є "Суд присяжних в Україні: особливості формування та діяльності". Активісти закликають прийти небайдужих громадян поспостерігати за захистом судді.

Нагадаємо, згідно із розслідуванням сайту Prosud, за 25 років роботи чиновниця "назбирала" гроші на три величезні будинки, дві машини класу люкс і кілька земельних ділянок. І все це на одну лише зарплату, оскільки інших доходів вона не декларувала. При цьому практично кожного року Ірина Романівна та члени її родини отримували і матеріальну допомогу.

volosko7Виявилось, що володіє Ірина Романівна чималим будинком на 357м² у передмісті Львова. Ця інформація підтверджується як декларацією пані Волоско, так і державним реєстром майнових прав. Офіційна вартість цього майна, зазначена в реєстрі станом на 2006р., склала 2 055 023 грн., що дорівнювало, на той час, заробітній платі судді районого суду за десятки років. 

Має родина Волоско також недешевий автопарк. Згідно з декларацією, пані Волоско користується автомобілем Mercedes-Benz ML 350 2005 р.в., ціна якого на сьогодні стартує від 16 тис.$ або 400 тис.грн. У декларації ж членів сім’ї зазначена Toyota Camry 2007 р.в., вартістю від 14 тис.$ або 350тис.грн.

Нещодавно Ірина Волоско стала фігуранткою скандалу. Про це свідчить експеримент російських пранкерів, повідомила Українська правда. 

Дзвінки від нібито Олександра Грановського до голови Галицького райсуду Львова Ірини Волоско, чий суд слухає справу Давида Сакварелідзе та інших, показали зговірливість судді. Чоловік, який назвався Грановським, просив виконати нібито побажання президента щодо згаданих справ – і "служителька Феміди" погоджувалася зробити все, що від неї залежить. Волоско перепитувала, чи повинен суд підтримати "особисте зобов'язання", – і пообіцяла зв’язатися з суддею Віталієм Радченком із цього приводу, хоча перебувала у відпустці і не в Україні.

Також її звинувачують у частій підробці судових рішень та інших документів на користь третіх осіб, абсурдних вироках та навмисному затягуванні справ. Родина пані Волоско складається виключно із працівників суду, йдеться у сюжеті телеканалу ЗІК.