ludyvmarshrutciПитання транспортного перевезення дуже гостро стоїть у Шевченківському районі Львова. Зокрема, проблемною є ситуація на вулиці Шевченка, яка є однією з вулиць з найбільш інтенсивним рухом у місті Львові, початок якої розташований поблизу центру міста. Попри це, вулиця Шевченка та прилеглі до неї вулиці досить слабо забезпечені транспортним зв’язком, особливо у напрямку до Рясне-2. Про це йдеться у запиті депутата Львівської міської ради Віталія Свіщова.

За його словами, у даному районі вже збудовано та продовжується процес будівництва багатоповерхових будинків, і чисельність мешканців у ньому збільшиться у десятки разів. Це може спричинити транспортний колапс та створить значні незручності для людей. Адже кількості транспортних засобів, які курсують на маршрутних таксі № 17, № 217А, № 49, №144, № 6А є просто недостатньо, щоб забезпечити прийнятне пересування мешканців.

«По вулиці Шевченка також курсує трамвай № 7, проте графік його руху, як і руху маршрутних таксі, є дуже нестабільним. Як наслідок,  зранку та ввечері люди вимушені чекати по 30-40 хвилин на зупинках, для того аби дістатись до необхідного місця», - йдеться у запиті.

Віталій Свіщов зазначає, що неналежний стан громадського транспорту викликає постійне обурення серед пасажирів. Відтак, депутат пропонує збільшити кількість транспортних засобів, що курсують на маршрутних таксі у напрямку вулиці Шевченка і прилеглих вулиць та у напрямку Рясне-2, врегулювати графіки їх руху, привести до належного стану наявні транспортні засоби, зокрема, їх ремонт та очищення. Ще одним виходом із даної ситуації Віталій Свіщов також називає апровадження нового маршруту у вищевказаному напрямку для забезпечення перевезення пасажирів у Шевченківському районі міста Львова.