ZIK

smyttya1 146468099847Виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні 13 січня вніс зміни до свого рішення, що стосується відшкодування додаткових витрат на перевезення твердих побутових відходів.

Цим рішенням вносяться зміни для здійснення компенсації за вивезення сміття ТзОВ «Грінера Україна», яке з 2 грудня 2016 року вивозить сміття з території Галицького району.

Іншим своїм рішенням виконком встановив тарифи на вивезення твердих побутових відходів для «Грінера Україна». Для населення вони становлять 390 грн 88 коп. за тонну з ПДВ, для вивезення великогабаритних відходів – 209,32 грн/т з ПДВ. Це рішення набуває чинності через 20 днів з моменту прийняття.

В.о. начальника управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Сало у коментарі журналістам повідомив, що «Грінера Україна» здійснює перевантаження ТПВ на перевантажувальній станції на вул. Городоцькій. За наданими компанією документами, перевізник має угоди з полігонами на захоронення сміття.

Чиновник запевнив, що «Грінера» добросовісний перевізник: «Мені не відомі факти несанкціонованого скиду, де б фігурувала компанія «Грінера Україна».

Нагадаємо, Галицький районний суд міста Львова надав начальнику слідчого відділу Галицької відділу Національної поліції тимчасовий доступ для вивчення документів конкурсу на вивезення сміття, де переможцем стала компанія «Грінера Україна». Дозвіл надано в рамках досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення. Правоохоронці підозрюють чиновників у зловживанні службовим становищем.

Засновником ТзОВ «Грінера Україна» є громадянин США Богдан Михалусь. Це перший досвід роботи фірми на львівському ринку, хоча сам Михалусь вже неодноразово приїжджав до Львова з пропозицією працювати на ринку вивезення ТПВ. Зокрема його компанія After All була серед тих 43 компаній, що звертались з наміром будівництва сміттєпереробного заводу у Львові. Він також був позаштатним радником міського голови Львова Андрія Садового.