zayava01Львівському міському голові Андрію Садовому офіційно передали протокол громадських слухань з приводу запланованого ремонту вулиці Степана Бандери у Львові. Про це повідомляє Кулемет.

Протокол громадських слухань офіційно зареєстрували у Центрі надання адміністративних послуг.

Громадські активісти та мешканці вулиці Степана Бандери й прилеглих вулиць наголошують на необхідності збереження бруківки на вулиці. Крім того, мешканці наполягають на недопустимості прокладення асфальту на цій вулиці.

Додамо, що учасники громадських слухань висловили категоричну позицію щодо збереження чотирьох смуг для руху транспорту, щоб громадський транспорт та приватні автомобілі не повзли вулицею за трамваями, які дуже часто ламаються.

Водночас, Львівська асоціація велосипедистів обурена тим, що пропозиція облаштувати велоінфраструктуру на вулиці С. Бандери не набрала достатньої підримки. "Щодо покриття велосмуг, ми наполягаємо, що це має бути гладке покриття. Найкращим варіантом є однозначно рівновкладений асфальт. Можливе використання безшовної плитки (римський камінь, для прикладу), хоча цього краще уникати. Таке рішення не є придуманим у Львові, а часто застосовується у різних містах Європи на вулицях схожих до Бандери. Багато міст Європи зараз все частіше роблять велосмуги замість велодоріжок суміщених з тротуаром. Велосмуги вважаються безпечнішими, оскільки велосипедист завжди залишається в полі зору водія", - йдеться у Зверненні Львівської асоціації велосипедистів щодо ініціованого депутатами ЛМР громадського слухання щодо ремонту вул. С. Бандери.