13222092537 грудня парламент прийняв постанову № 7172 про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України. Цим документом установлено розмір посадових окладів народних депутатів України на рівні посадових окладів членів Кабінету Міністрів України. Про це повідомляє Leopolis.news

Посадові оклади народних депутатів України визначаються в прожиткових мінімумах, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року,
в таких розмірах: Голова Верховної Ради України – 12,0; Перший заступник Голови Верховної Ради України – 11,5; заступник Голови Верховної Ради України – 11,0; голова комітету Верховної Ради України, керівник депутатської фракції (депутатської групи)– 10,5; перший заступник, заступник голови комітету, заступник керівника депутатської фракції (депутатської групи), голова підкомітету комітету – 10,3; член комітету – 10,0.

Законом «Про Державний бюджет України на 2018 рік» з 1 січня 2018 року прожитковий мінімум для  працездатних осіб встановлено у розмірі 1 762 гривні. Виходячи із цього посадовий оклад народного депутата становитиме 17 620 гривень. У наступному році прожитковий мінімум зростатиме двічі: з 1 липня до 1 841 грн та з 1 грудня до 1921 грн. Відповідно двічі будуть зростати і оклади народних обранців. Відповідно до чинного законодавства до окладу додаються і різноманітні надбавки за вислугу років, за знання іноземної мови, за роботу з секретними документами тощо та премії, що можуть сягати і 100% від суми окладу.

Загальний місячний фонд оплати праці помічників-консультантів народного депутата встановлено в розмірі 25 прожиткових мінімумів (44 тис. гривень).

Лише четверо народних депутатів України з Львівщини проголосувати проти прийняття цієї постанови, а саме: Олег Березюк, Тарас Батенко, Ігор Шурма та Олег Лаврик. За її прийняття віддали свій голос Ярослав Дубневич, Михайло Хміль, Оксана Юринець, Ігор Васюник, Богдан Дубневич, Богдан Матківський та Андрій Парубій. Утримались від голосування Дмитро Добродомов, Андрій Антонищак та Любомир Зубач. Не голосували Андрій Лопушанський, Руслан Сидорович та Ірина Подоляк. Володимир Парасюк, Лев Підлісецький та Юрій Шухевич були відсутні.