1068Керівництво аеропорту Львів веде переговори про відкриття двох трансатлантичних рейсів. Про це розповіла генеральний директор аеропорту Тетяна Романовська, повідомляє Центр Транспортних Стратегій.

"Злітна смуга має довжину більше 3,3 км, що дозволяє приймати важкі літаки і обслуговувати далекомагістральні рейси. У цьому напрямку ми працюємо зараз над відкриттям трансатлантичного перельоту в США (Нью-Йорк) і Канаду (Торонто). До речі, в середині 1990- х років у нас уже було повідомлення з Торонто, але через недостатню довжину злітної смуги ми могли тільки приймати цей рейс. В Канаду літак прямував з Києва. Тому слід нарешті повернути прямий зв'язок з Америкою, де у нас численна діаспора", - заявила Тетяна Романовська.

Відзначимо, що на початку цього року вже звучала інформація, що аеропортом проведені переговори з авіакомпанією МАУ про відкриття рейсів в Північну Америку. Тоді керівник львівського авіапідприємства повідомила, що в "Міжнародних авіалініях України" заявили, що проводять підрахунки і подумували зробити тестовий рейс ще в 2017 році.

Нагадаємо, що з 6 червня 2018 року авіакомпанія МАУ відновить пряме авіасполучення між Україною і Канадою - буде запущений рейс за маршрутом Київ-Торонто.

Раніше ЦТС повідомив, що аеропорт Львів домовляється з британським лоукостером easyJet і однією з іспанських авіакомпаній про початок виконання польотів.