26756805 1548874951832420 6256337473394809911 oЛьвівський журналіст Руслан Оруджев оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук скандальне розслідування, що стосується родини Брезіцьких. «Сьогодні останній день так званої “дискотеки” на Майдані. Наступний день відомий як точка неповернення, так зване Вогнехрещщя. Почалось пекло. В цей час у Львові хтось робив собі ім’я. Зокрема львівські топ-майданівці — родина Брезіцьких. Ось, невиличка компіляція та погляд на їхню бізнесову діяльність. Багато я пропустив 4 роки тому — надав перевагу київським подіям. До слова, львівський майданівець звучить для мене як “Ізюмський котел” та Павлоградська дуга (атовці зрозуміють)», - розпочав свою розповідь Руслан Оруджев.

26733350 1548880741831841 1668907821931359389 n«Днями одне з львівських видань опублікувало довге, фактажне, але дуже нудне розслідування стосовно честі та совісті Львівського майдану Романа Брезіцького. Якщо бути точним — родини політика. Документовано журналісти заявили про спробу захоплення підприємства “Львівморепродукти”. Щеб пак! Хороше місце! Підзамче. Промзона близька центру міста, адміністративним будівлям, шо спрощує ведення бізнесу та з чудовою розв’язкою в сторону кордону та київського напрямку. Родина Брезіцьких виявила бажання придбати ледь жевріючу фірму з майном. Не від доброго життя власники погодились. За умовами договору Брезіцькі отримували одразу 50% власності та зобов'язувались погасити заборгованість? – пише журналіст. - Наступним етапом мав стати ще один платіж та перехід у власність родини підприємства у повному обсязі. Однак, як стверджують власники “Львівморепродукти” та кримінальне провадження — родина Брезіцьких не виконавши зобов’язань в повному обсязі, взялась його просто “віджати”.

“На територію зайшла приватна охоронна фірма, - цитує Віталія Кошлака, директора “Львівморепродукти”, Руслан Оруджев. - Вони спішно поміняли замки.” Охорона себе поводила тактовно, натомість сам Назарій Брезіцький – рідний старший брат Романа Брезіцького, дозволив собі рукоприкладство. Це стверджує підприємець та виписка з поліції — нанесення тілесних ушкоджень під час захоплення. Згідно звинувачення побив він сина директора підприємства Пилипа Кошлака. Отож, людина зі зростом близько двох метрів та центнера ваги побила молодика зростом ледь більше 160 та вдвічі меншою вагою. Мовою документів дана справа кваліфікована Личаківським відділом поліції як рейдерське захоплення та нанесення тілесних ушкоджень. Уважно спостерігатимемо за розвитком подій та не маємо оптимістичних настроїв щодо цієї справи. Власникам “Львівморепродукти” буде непросто в судовій тяганині. Причина проста. Син діючого голови Апеляційного суду Львівської області Юрій Каблак є топ-юристом Назарія Брезького. Поборете?»

Журналіст зазначає, що історія з “Львівморепродуктами” була скупо висвітлена у ЗМІ, до того ж львівська журналістика опустила цікаві попередні новини.

«В буремні Майданівські дні в приміському селі Гряда, у фермерському підприємстві, вилучили обладнання на якому випускали, вдумайтесь, більше 25 тисяч НАЙМЕНУВАНЬ лікарських засобів. Вгадайте, що зі справою? Всім чотири — вам п'ять! Звісно, справа, похована. Організатори та виконавці чудом не затримані та не притягнуті. Висновок експертизи по 25 тисячах НАЙМЕНУВАНЬ лікарських засобів вмістилася на ОДНІЙ сторінці. Отож потужна операція силовиків розбилась в стараннях чесних суддів та прокурорів. Як стверджують наші джерела, саме близькі до родини Брезіцьких, успіхом цього епізоду вони завдячують голові правління цього сільського підприємтсва “Гряда” Ірині Гординській. Без її участі, зі слів втаємничених, усі потуги Брезіцьких були б безрезультатними, - веде далі розповідь Руслан Оруджев. - Що спільного в “Львівморепродукти” та колишнього курятнику в селі Гряда біля Львова? І там, і там має свої зацікавлення у переході у повну власність пан Назар Брезіцький. Системність та зразкова організованість свідчить про сталу команду та рейдерські замашки. Така ж ситуація була з пригородньою фірмою “Сортнасіннєовоч”. І в цій історії за допомогою своєї людини в успішному підприємтсві, Оксани Литвин, голови спостережної ради, вони затягли бізнесменів у суди. Наслідком цього дивним чином фірма перейшла під контроль Назара Брезіцького».

Нарешті, журналіст оприлюднює дані, які гучно називає «десертом»: «А тепер десерт! Ці талановиті майданівці умудрились усмикнути 2 400 метрів квадратних під носом військової прокуратури. Знайомтесь, хто ще не бачив — готель “Власта”. Один кілометр до історичного центру міста. Перебуває у власності військових, Міністерства оборони. У них в сусідах Військова прокуратура Західного оперативного командування. До слова, правонаглядовці цієї структури зарекомендували себе, здебільшого, з хорошої та принципової сторони. Саме вони арештовували топових самоврядців Львова. Однак і вони опустили момент, коли ця структура перейшла в приватну власність. Отож, оцих кілька поверхів загальною площею 2, 400 метрів квадратних названі прибудовою і передані близьким Назара Брезіцького. Талановитість нового “Пашинського” вражає — обманув навіть Андрія Садового. Кумедність ще й в тому, що благодійному фонду “Абданк” сімейства Брезіцьких захопливо дякував господар міста у новорічно-різдвянову вітанні. Що ж, Президент обіцяв повідривати руки усім, хто розкрадатиме армію. Залишомо допоки тут цей правовстановлюючий документ, до слова хитрозамаскований у публічній базі Уаконтроль. Подивимось на реакцію військових та юридичного відділу Львівської облдержадміністрації».