budivlya 1 1Cьогодні, 23 січня, відкрили оновлений Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Реконструкція центру відбувалась в межах програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини на 2016-2020 роки. Загальний кошторис проекту становить 3 298,44 тис. гривень.

«Дуже приємно, коли такі заходи відбуваються, особливо в опалювальний сезон. Тому що ми можемо відчути, якими ефективними є ті інвестиції, які вкладають в розвиток енергоощадних технологій. Програма енергозбереження на Львівщині функціонує вже не перший рік і результати роботи цієї програми ми можемо бачити безпосередньо тут, на місці. Питання енергозбереження вирішуються комплексно, тобто це і проведення енергоаудиту, забезпечення теплопостачання, внутрішнє оснащення – вікна, фасад, підвал, горище. Це не лише комфорт для відвідувачів, але й суттєва економія бюджетних коштів», - зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський. 

Під час реконструкції центру утеплили фасад і горище будівлі, встановили енергозберігаючі вікна і двері, а також автоматизовану систему передачі даних споживання енергоресурсів.

Зазначимо, що впродовж 2016-2017 років у межах Програми енергозбереження здійснено заходи з енергозбереження у 7 бюджетних установах на загальну суму понад 35,7 млн гривень, очікувана економія енергоресурсів – 1,9 млн гривень в рік.