nestosvita41515421У приміщенні колишнього наркологічного диспансеру на вул. Науковій з’явиться STEAM space простір. Кіноцентр LvivFilmCenter незабаром має розширитись та відкрити простір нестандартної освіти для дітей на вул. Науковій, 49. Про це в коментарі розповів директор кіноцентру Андрій Породко, повідомляє Твоє Місто.

«У будівлі колишьного наркодиспансеру ми облаштуємо STEAM space – простір, що передбачить навчання дітей через практичну діяльність. У тому центрі буде 3-D принтер, зварка для дітей для того, щоб вони долучались до наукових процесів та могли навчатися новому. Це буде простір для дітей, які зможуть там пробувати себе в наукових процесах та ставити якісь експерименти», – сказав він.

Також в просторі буде передбачено місце для проведення зустрічей та конференцій: LvivFilmCenter планує організовувати там свої виїзні події.

steamprostir1154521531«Дітям цікаво освоювати щось власними руками. Там також будуть гуртки, адже ми хочемо, щоб і кіноцентр, і цей простір були постійно завантажені якимись подіями. Оскільки ця установа буде бюджетною, її послуги стануть безкоштовними», – додав він.

Відповідно до презентації проекту, простір передбачає навчання в грі та майструванні пристроїв і механізмів, що допоможе в опануванні теорії і засвоєнні нових знань.

STEAM-освіта у відповідному просторі допоможе дітям опанувати знання не відокремлено, а за допомогою інтеграції науки, технологій, інженерії, мистецтва та математики в єдину систему навчання.

sreamprostir2784864545У просторі будуть розміщені місця-лабораторії та виставковий мистецький зал, там будуть відбуватися навчально-творчі, інтерактивно-пізнавальні та брейнстормінгові воркшопи, тренінги та семінари для всіх вікових категорій.

За словами Андрія Породко, простір може розпочати свою роботу до літа 2018 року після проведення ремонтних робіт.

steamprostir545454153