1427112334 5782Львівський виконавчий комітет не погодив містобудівні умови та обмеження ПАТ «Укрнафта» для проектування 4 об’єктів стаціонарного газового заправника у Львові, повідомляє Leopolis.news.

Своє рішення виконком мотивував тим, що розміщення газових колонок поблизу житлових будинків порушує державні будівельні норми (ДБН), а відтак становить небезпеку для мешканців міста.

Свої газові станції підприємство хотіло розмістити на вже існуючих автозаправках по вул. Зелена,322, Кульпарківська, 224/1, Луганська,2-А, Хуторівка, 59. При цьому представник ПАТ «Укрнафта» заявив, що в ході перевірки ДСНС порушень щодо встановлення газових не вивили.

Зазначимо, що рішення про надання містобудівних умов та обмежень на газові заправники виносилось уже 4 раз. Під час сьгоднішнього засідання всі члени виконкому утримались при голосуванні. Член виконкому, секретар ЛМР, Анатолій Забарило заявив, що «ніхто не хоче брати на себе відповідальність, якщо виникне надзвичайна ситуація».

ПАТ «Укрнафта»— найбільша нафтовидобувна компанія України, видобуває понад 86% нафти, 28% газового конденсату та 16% газу від загального видобутку вуглеводнів в Україні. Розробляє родовища вуглеводнів на території двох нафтогазоносних регіонів України, що охоплюють Львівську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Сумську, Чернігівську, Полтавську та Харківську області, 2 571 нафтових та газових свердловин, 563 АЗС у 26 регіонах України. 51% акцій компанії володіє НАК «Нафтогаз», решта належать структурам олігарха Ігоря Коломойського.