558646546Департамент екологічної безпеки та дозвільно-ліцензійної діяльності підтвердив, що підприємства, які зараз проводять відбір кислих гудронів, працюють нелегально. Про це повідомив депутат Жовківської райради Ігор Муравський у Фейсбук, посилаючись на офіційну відповідь Мінприроди.

"Департамент екологічної безпеки та дозвільно-ліцензійної діяльності підтверджує, що дані підприємства працюють нелегально, отруюючи довкілля і наражаючи мешканців навколишніх слі та міст на недуги і захворювання, спричинені токсичними викидами. Також дані підприємства здійснюють господарську діяльність з видами відходів (кислими гудронами), на які ліцензія Мінприроди не видавалася, що суперечить ліцензійним умовам та порушує право заявників на безпечне для життя та здоровя довкілля ", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, 6 лютого, місцеві мешканці вкотре припинили відбір гудронів на озері №2, що знаходиться в зоні Грибовицького сміттєзвалища. 

"Всі присутні відчули різкий запах аміаку. Одразу. Як тільки наблизились до озера. Ймовірно його використовували для нейтралізації сірчаної кислоти. Працівники малого підприємства ТзОВ "Дослідне виробництво" саме відбирали кислі гудрони з озера. Без ліцензій і відповідних дозвільних документів на роботу із відходами другого класу небезпеки після радіоактивних елементів. 

Викликали поліцію. Слідчо-оперативна група Жовківського відділення поліції, що прибула за викликом, припинила незаконний видобуток кислих гудронів. Представники поліції опечатали підсобні приміщення та котельні. Автомобіль КРАЗ, частково наповнений розігрітими кислими гудронами, відправили на штрафний майданчик. Із працівниками підприємства провели слідчі дії", - сказано у повідомленні.