До міжнародного дня боротьби за права жінок і міжнародного миру прес-офіцери Національної гвардії України усіх територіальних підрозділів запитали військовослужбовців-жінок Нацгвардії з різних міст України, якою вони бачать роль жінки в Нацгвардії.

«Військовослужбовець-жінка – то є берегиня добробуту, злагоди і, звичайно, взаємопорозуміння між тими, хто захищає країну», – Анастасія Божко.

«Присутність військовослужбовців-жінок дуже важлива для армії – тому, що вони мають інший погляд на життя, мають зовсім інший підхід до вирішення тієї чи іншої ситуації», – Наталя Кириченко.

«Все-таки, жінки не поступаються чоловікам. Ми теж можемо займатися і фізичною підготовкою, у нас для цього є здібності», – Ніна Дроздовська.

«Це моє покликання, мені тут дуже подобається, я люблю те, що я роблю. Якщо людина любить свою роботу, любить те, що вона робить – то ніяких складнощів не буде», – Наталія Герберх.

«Для своєї дитини, в першу чергу, я стала прикладом», – Ярина Карєєва.

«Військовим дуже важливо, щоб жінка була поруч. Він завжди буде захищати, буде сильним поруч з нею і ніколи не дасть слабину», – Христина Бойчук.

Прес-служба НГУ