01 didylivПрацівники Державної екологічної інспекції у Львівській області перевірили правомірність надання та використання надр і земельних ділянок, що розташовані за межами населених пунктів на території Дідилівської сільської ради Кам’янка-Бузького району Львівської області.

Як інформують у прес-службі відомства, встановлено порушенням вимог законодавства при наданні вищевказаних земельних ділянок у користування (порушення вимог ст.ст. 22, 59, 61, 122, 134 Земельного кодексу України, ст. 89 Водного кодексу України та ст. 18 Кодексу України «Про надра») та самовільне користування надрами (порушення вимог ст.ст. 15, 56 Кодексу України «Про надра» та ст.ст. 12, 38, 40 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та передбачена відповідальність відповідно до ст. 65 Кодексу України «Про надра», ст. 68 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 47 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» та ст. 240 Кримінального кодексу України) невстановленими на час перевірки особами.

Загальна сума збитків, заподіяних внаслідок самовільного користування надрами становить 50 471 802,88 грн.

З метою встановлення винних осіб та відшкодування завданих збитків матеріали перевірки скеровано у правоохоронні органи.