Угоди, які перевізники укладатимуть з містами області щодо допомоги з вивезенням сміття, – це угоди на вивіз лише перенакопиченої маси. 

Про це повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Сергій Бабак, інформує прес-служба мерії.

Сергій Бабак пояснив, що ділянки, які міськрада виділила під пресувальні станції, не є «сміттєсортувальним» чи «сміттєпереробним заводом». «Насправді ж йдеться про пресувальну лінію. Це принципово різні речі. Вони працюватимуть таким чином: стоїть ангар, де є пресувальна лінія. Сюди привозять сміття конкретного мікрорайону. Сміття спресували, запакували, воду віджали в герметичний бачок. Наголошую – це не фільтрат. Об’єми сміття зменшили в 4-6 разів. Повантажили на машину і вивезли. Побутова вода з бачка забирається «Львівводоканалом» та везеться на очисні споруди. Тобто за межами пресувальної лінії жодного сміття не буде. Така практика з пресування сміття діє в європейських містах і такі пресувальні лінії знаходяться в середині міст», - розповів директор департаменту жилого господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак.

Також посадовець наголосив, що Львів у пошуках земельної ділянки під завод з глибинної переробки сміття.
 
«Ми звернулися до громад Львівської області щодо бажання придбати земельну ділянку для будівництва заводу. Ця земельна ділянка має мати технічне, а не сільськогосподарське призначення. До нас надходять неофіційні пропозиції, та часто саме технічне призначення не відповідає умовам. Тому ми звернулися також в обласну адміністрацію, адже в них є перелік усіх земель технічного призначення області. Очікуємо на відповідь. Наразі такої відповіді не маємо», - розповів Сергій Бабак.

Як додав посадовець, очікуючи на відповідь, місто паралельно займаємося пошуком ділянки та інвестора для будівництва заводу з глибинної переробки сміття.