59f19be3f3e08Мешканці Залізничного району вимагатимуть розгляду на сесії міської ради питання про збереження Третьої комунальної стоматполіклініки.

Питання про збереження бюджетного статусу для єдиної в місті Львові комунальної Третьої стоматологічної поліклініки мають розглянути на сесії Львівської міської ради. Такою є місцева ініціатива мешканців Залізничного району, які під час проведення громадських слухань проголосували за таке рішення та утворили ініціативну групу зі збору підписів.

«Підписи з персональними даними мешканців збирає ініціативна група, станом на початок квітня їх понад дві тисячі. Але люди щодня підходять і віддають свій голос в підтримку медичної установи. Зараз ми закінчуємо оформлення необхідних документів, аби подати нашу місцеву ініціативу депутатам Львівської міської ради для розгляду на сесії. Такою є вимога Закону про місцеве самоврядування в Україні, яким передбачено, що члени територіальної громади мають право ініціювати розгляд у раді (в порядку місцевої ініціативи) будь-якого питання, яке належить до місцевого самоврядування. Місцева ініціатива, внесена на розгляд ради у встановленому порядку, підлягає обов'язковому розгляду на відкритому засіданні ради за участю представників ініціативної групи з питань місцевої ініціативи». – повідомив ініціатор громадських слухань щодо збереження Третьої комунальної стоматологічної поліклініки Юрій Казмірчук.

За словами громадських активістів, підписи і необхідний пакет документів вже найближчим часом передадуть до міської ради. Відтак депутати просто зобов’язані розглянути це питання.