01 х 6
Фото: підполковник Віталій Іванов
Більше сотні хлопців із всієї області сьогодні відправились до війська.

"Вдячна сьогоднішнім призовникам за те, що вони не втекли, не сховалися за маминими спідницями, а свідомо прийшли до своїх військових комісаріатів та вже невдовзі опановуватимуть воєнну науку в навчальних центрах та згодом у військових частинах", - зазначила керівник апарату Львівської облдержадміністрації Маріанна Вільшинська під час брифінгу для засобів масової інформації, що відбувся з нагоди першої відправки молодих галичан до лав українського війська.

"Загалом цієї весни до війська буде направлено 770 громадян, – розповів військовий комісар обласного військового комісаріату полковник Олександр Тіщенко. – Строкову військову службу представники нашої області проходитимуть в Національній гвардії, Державній прикордонній службі, Державній спеціальній службі транспорту, Збройних Силах України. Так, дійсно є такі райони, які, на жаль, провалили весь підготовчий період. Їх небагато, але все ж вони є. Хочу акцентувати увагу на тому, а тут зараз є присутні всі голови районних призовних комісій та представники військових комісаріатів, що із плановим завданням Львівщина обов’язково має впоратися. І докладу усіх зусиль аби на кінець травня ми були у числі тих, які найкраще впоралися із поставленим плановим завданням з призову".

По завершенню брифінгу представники засобів масової інформації та громадськості ознайомилися з ходом військово-лікарської комісії, а також взяли участь в урочистих проводах, що відбулися на плацу обласного збірного пункту.

Варто зазначити, що в межах заходу відбулося нагородження краян, які чимало зусиль доклали до організації всебічної допомоги особовому складу військових частин та підрозділів Збройних Сил України в час російської агресії проти нашої країни. Зокрема, за активну громадянську діяльність грамотами Міністра Оборони України було нагороджено волонтерів Галину Гнатенко, Наталію Дараганову-Ніколенко, Людмилу Кувайскову, Марту Ларуку, Світлану Локоткову та інших. Нагрудним знаком «Знак Пошани» відзначено Ганну Гулу, а відзнакою «За сприяння Збройним Силам України» – Наталію Ліпську.

01 х 11
Фото: підполковник Віталій Іванов
 
01 х 8
Фото: підполковник Віталій Іванов
 
01 х 9
Фото: підполковник Віталій Іванов
 
01 х 14
Фото: підполковник Віталій Іванов