5a3fbae81c2efКомунальне підприємство «Зелене місто» подало до Міністерства екології та природних ресурсів повідомлення про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля.

У повідомленні перш за все мова йде про намір того ж таки комунального підприємства будувати завод із переробки сміття. Про це повідомляє сайт «Ulvovi.info».

Саме оцінка Міністерства екології дозволить виявити, чи ж безпечний сміттєпереробний комплекс, який збудують у Львові. Будівництво заводу заплановано на вулиці Пластовій,13. Комплекс повинен відповідати усім нормам та не шкодити навколишньому середовищу і здоров’ю місцевих мешканців. Проведення оцінки впливу на довкілля (ОВД) майбутнього господарства дозволяє грамотно ухвалити рішення щодо втілення проекту за допомогою  встановлення всіх можливих негативни наслідків для зовнішнього середовища.

А от ознайомитися з опублікованим повідомленням про планову діяльність, яка підлягає ОВД  - проекту «Будівництво механіко-біологічного комплексу з перевантаження і переробки побутових відходів у Львові можна у Єдиному реєстрі ОВД.

Нагадаємо, нещодавно виконком ЛМР дав згоду на будівництво механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки сміття у Львові. Тривалість будівництва заводу становитиме приблизно 2 роки.

Майбутній завод за планом будівництва буде складатися із двох частин. Перша частина є механічна: там будуть спеціальні сита, які розділятимуть відходи на дрібну фракцію і неорганічні відходи. Після цього дрібна фракція буде потрапляти на компостування, а неорганічні відходи потраплятимуть на сортувальну лінію, де відбуватиметься відбір вторинної сировини. Після відбору вторинної сировини і компостування можуть також бути певні залишки, які відправлятимуть на полігон після додаткової обробки.