042Голова Нацполіції України Сергій Князєв доручив перевірити технічний стан пасажирського транспорту та посилити контроль за дотриманням Правил дорожнього руху перевізниками. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Сергій Князєв доручив керівникам, відповідальним за напрям превенції та безпеки на дорогах, негайно розробити план комплексних дій з посилення профілактичних заходів.

Відтак львівські правоохоронці перевірятимуть технічний стан автобусів, на яких здійснюються пасажирські перевезення, дозволи та погодження маршрутів руху транспортних засобів, а також перевірятимуть діяльність перевізників на відповідність усім необхідним вимогам згідно з діючим законодавством.

«Вчора у ДТП в Луганській області та Одесі тілесні ушкодження отримали по 10 пасажирів. Сьогодні зранку маємо жахливу трагедію у Кривому Розі. На цей час вісім загиблих та 15 травмованих. Звертаюся до керівників підрозділів поліції в областях, патрульної поліції та підрозділів превенції: ми маємо звернути увагу на дорожньо-транспортну інфраструктуру та зробити все, аби попередити такі страшні випадки», – підкреслив Сергій Князєв.