11199У другому півріччі цього року розпочнуть реконструкцію Палацу спорту «Україна» на вулиці Мельника, 18. В оновленій будівлі будуть сучасні спортивні приміщення, дитячі секції, громадський простір та підземний паркінг. Також зведуть шість критих тенісних кортів. Федерація тенісу України та Львівська обласна федерація тенісу контролюватимуть реконструкцію кортів.

Приміщенню Палацу спорту «Україна» більше 30 років і воно потребує оновлення. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів заступник директора ПС «Україна» Тарас Ящишен.

«Там є як елементи, які можна відремонтувати так і ті, які взагалі варто замінити. Це було одним із поштовхів для того, щоб почати реконструкцію палацу спорту. Більше того, ні для кого не є секретом, що сьогодні споруду не на 100% використовують для спорту. Сьогодні вона є дотаційною, тому ми хочемо створити нормальну спортивну споруду, яка буде функціонувати повноцінно та стане хорошим фундаментом та тренувальною базою для наших дітей », - наголосив Тарас Ящишен.

За словами архітектора проекту реконструкції Ігор Гризлюка, після оновлення Палац спорту стане сучасним центром, де львів’яни зможуть проводити дозвілля та займатись спортом.

«Планується модернізація та енергозбереження існуючої будівлі Палацу. Також планується розробка та використання сучасної території на вулицях Мельника та Єфремова задля організації громадського дозвілля. Маємо на меті збереження та побудову шести тенісних кортів, двох тренувальних басейнів – дитячого та плавального, а також спортивних центрів для проведення дозвілля та дитячих спортивних секцій. Також для забезпечення транспортної розв’язки, ми побудуємо підземний паркінг», - сказав Ігор Гризлюк.

Проект реконструкції підтримали Львівська обласна федерація тенісу України та Національна федерація тенісу України. Реконструкцію тенісних кортів будуть проводити під їхнім контролем.

«Ми підтримуємо реконструкцію цього палацу з метою покращення тренування у зимовий період. Крім того, це дозволить проводити турніри львівського, всеукраїнського та міжнародного рівнів протягом усього року», – заявила заступниця голови Львівської обласної федерації тенісу України Наталія Бодня. У Львівській обласній федерації тенісу наголосили, що Львів потерпає від браку сучасних тенісних кортів для тренувань і змагань у зимовий період. Через це талановиті діти змушені їхати за кордон.


«Перспективні діти на змагання їздять своїм коштом. Для участі у змаганнях міжнародного рівня доводиться витрачати по 2-3 тисячі доларів. Якщо ми зможемо проводити міжнародні змагання у Львові, їм не доведеться нікуди їздити і це дозволить набути необхідного досвіду. Адже перспективних дітей насправді дуже багато», – додала заступниця голови Львівської обласної федерації тенісу Сюзанна Лавриш.

У оновленому Палаці спорту планують зробити також зал для занять баскетболом, футболом і таких групових занять, як TRX, кросфіт та зали для дітей.

«Інтер’єр сучасного центру спорту передбачає багатофункціональний зал з біговою доріжкою та залом для занять баскетболом, футболом та інших групових ігор. У нас будуть гуртки зі спортивних та бальних танців, а також з дошкільного розвитку дитини – класи з шахів, кімнати Монтессорі», - розповів дизайнер проекту реконструкції Арсен Костишин. 

Реконструкція палацу спорту «Україна» триватиме близько двох років, розпочнуть її у другій половині 2018 року.

11111999 FB IMG 1523957897685