1 ArticleImage 120746Інститут розвитку регіональної преси привітав переможців конкурсу, які виграли грошові суми для своїх журналістських розслідувань. Серед переможців і львівська журналістка Мар'яна Сич, якій затвердили два проекти.

"Оголошуємо переможців другої хвилі конкурсу грантів, який ІРРП - Інститут розвитку регіональної преси вже вдруге проводить за підтримки Антикорупційна ініціатива ЄС

1. Людмила Яворська (Волинь24)
2. Катерина Лихогляд (Слідство.Інфо)
3. Andrey Lokhmatov (НикВести)
4. Інна Попович (ЦРУ)
5. Михайлина Скорик (Громада Приірпіння)
6. Ліля Процишина (Четверта влада)
7. Мар'яна Сич (Maryanochka Sych) (програма "Наші гроші") - підтримано дві заявки
8. Марія Гаврилюк (КУРС)
9. Pavlo Lisnychenko (Центр медіарозслідувань "Прозоро")

Бажаємо натхнення і чекаємо крутих розслідувань!", - йдеться у повідомленні.

Журналістка розповіла Форпосту, що вперше брала участь у подібних проектах та свої антикорупційні розслідування зосередить на підприємствах Львівщини.

"Я вперше брала участь у конкурсі грантів на антикорупційні розслідування. І одразу обидві мої заявки здобули перемогу. Це буде два телевізійні розслідування про державні підприємства Львівщини, які підпорядковуються різним Міністерствам, але об’єднує їх – багаторічні борги зарплати перед працівниками, розкрадене майно, господарювання приватних осіб на державній території, байдужість чиновників профільних Міністерств до збереження підприємств. Одне з них є, до речі, унікальним не лише для України, але й Європи. Обидва телевізійні розслідування будуть опубліковані в програмі антикорупційних розслідувань «Наші гроші». За цей шанс і можливість попрацювати у професійній команді я, дякую, автору, ведучому та редактору проекту Денису Бігусу. Також, дякую, «Інституту розвитку регіональної преси» за можливість реалізувати свої розслідування та постійні спеціалізовані тренінги, які дуже потрібні регіональним журналістам", - розповіла Мар'яна Сич.