31950413 1731597170249208 7937027493456773120 n 1Залізничники занепокоєні випадками блокування сторонніми особами залізничних шляхів, що не лише завдають шкоди стабільній роботі магістралі, а й становлять серйозну загрозу для безпеки руху. Про це заявила прес-служба структури.

"Львівська залізниця готова до конструктивного діалогу з громадами та державними і місцевими органами самоврядування в усіх областях західного регіону для комплексного вирішення питань, пов’язаних із налагодженням стабільного руху у приміському сполученні.

 Після перемовин із працівниками магістралі та правоохоронцями, які прибули на місце події за викликом залізничників, усім пасажирам запропонували додаткові місця у рухомому складі електропоїзда, що повернувся до Львова зі станції Шкло. Зі станції Пустомити поїзди почергово вирушили у напрямку Львова. Таким чином, о 9:15 рух поїздів на дільниці було розблоковано. Блокування призвело до того, що велика кількість пасажирів заблокованого поїзда та поїздів, які слідували через перекриту ділянку до Львова, були змушені чекати на розблокування для продовження руху. Зокрема блокування поїздів на станціїї Пустомити спричинило затримку руху пасажирського поїзда №41 Дніпро–Трускавець та електропоїзда №6158 Лавочне–Львів. 

Поряд із тим, Львівська залізниця звертається до правоохоронців із вимогою вжити невідкладних заходів для запобігання незаконному втручанню сторонніх осіб у роботу магістралі, гарантування стабільного руху поїздів та безпеки пасажирів. Залізничники наголошують, що відповідно до ст. 279 Кримінального кодексу України «Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства», дії осіб класифікуються, як кримінальний злочин і передбачають покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років", - сказано у повідомленні.